Intro: ”Drăgușanul și protectorii lui, ne iau de proști!

Cred că dacă ne amenință cu organele, cu datul afară a rudelor din serviciu (a la Nichiforel) și operează cu IT-iști profesioniști pentru limitarea difuzării, transmițând Spam-uri în sistemele noastre și sesizări la Facebook (pe care-i doare-n cot de cultura națională!), NOI ne vom speria și ne vom opri din INVESTIGAȚII!

Nu! Și, tot vom găsi o modalitate de a comunica ADEVĂRUL, iar din scris, s-a dovedit deja că nu ne oprim de 4 săptămâni și o ținem, tot așa, până vedem infractorii la pușcărie!

Avem motive întemeiate să facem uz de un SADISM DE RIGOARE ca să facem publice aceste năzdrăvănii, încât o să vă faceți cruce, cu ambele mâini… E DESPRE VOI, IMPOSTORILOR!

V-ați prins… nu contează COLLATERAL DAMAGE, suntem prea bătrâni în domeniu și nu mai avem de ce suporta corupția instituțională și ameninţările personale şi profesionale la adresa jurnaliştilor, subminându-se astfel libertatea presei.

Așadar, puneți mâna pe lopeți… atâta timp cât noi, nimenii, prostimea – masa de contribuabili, vă îndestulăm pe voi…

Într-adevăr, impostorul Drăgușanul pare în mare criză de putere! Nu de putere pentru a răsturna munți, ci putere doar pentru ”a se susține singur pe picioare”. Jigodia i-a intrat însă adânc în stârv, încât apelează cu relativă ușurință la stratageme consacrate și mârlănești în neonestitatea folosirii lor.

În principal, Drăgușanul își expune numele asociat cu gestul altruist al laudei, al evocării unor fapte și oameni de altădată (tot laudativ, chiar dacă la vremea respectivă, pe unii din evocați i-a înjurat cât a putut). Pozează cu amintiri, cu oameni care nu mai sunt și cu unii care sunt și au o percepție publică cert pozitivă. Fără să uite a pomeni câte și cum el a făcut și a dres.

De exemplu, în 1999, pozează cu George Damian (mort în august 1998), cu Mihail Iordache (dispărut la începutul lui 1996), cu Marcel Mureșanu (plecat din Suceava de câțiva ani)…
Toate acestea, arată, încă o dată, cum impostura și rudimentul generator de șmecherie ieftina nu pot fi dosite!

Iată, pentru cine ar zice că suntem excesiv de exigenţi cu realizarile artistice foarte valoroase ale domnul Gâză Drăgușanul, sau că suntem chiar prea scrofuloși la datorie, încă un exemplu din buclucaşaICONOGRAFIE ARDELEANĂ”, un caz pe cât de uluitor pe atât de derutant, deoarece implică grele întrebări în legătură cu starea tehnică a judecăţii dumnealui dar și cu dispreţul arogant faţă de cei cărora li se adresează, crezându-i, cel mai probabil, nişte sălbatici care află de la dumnealui cum e cu internetul și cultura… Cam aşa cum, prin anii ’90, Suceava era sufocată de “misionari” care veneau să ne evanghelizeze, ca pe boşimani în secolul al XVIII-lea…

ion dragusanul fals

În FALSUL lui Ion Drăgușanul ”Das Fogaraser Gebirge = Munţii Făgăraş” devin ”peisaj cu topograf”. Ce penibilitate de OPERĂ decontată de la bugetul public!

…care ar înseamna, conform mai sus, nici mai mult nici mai puţin decat: Peisaj cu topograf”!!! Click AICI!
Deşi, în toată măreţia sa scrofuloasă, inscripţiunea – cea mai simplă posibilă…Das Fogaraser Gebirge = Munţii Făgăraş …

Ce să mai zici? Iată și definiţia pentru “topograf” din DEX:
TOPOGRÁF, -Ă, topografi, -e, s.m. şi f. Specialist în topografie. – Din fr. topographe.
Sursa: DEX ’98

Pre înţelesul domnului Gâză Drăgușanul dar și al celor care îi dau autografe pe cărţi ieșite din aceeași logică, topograful este, înainte de toate, un om care profesează în meseria numită “topografie”… Adecă, unde este, în imagine, pârdalnicul de topograf?
Dar de ce nu “cartograf”, sau “holograf”, sau “paragraf”, sau “pantograf” , sau “tomograf”??? (n.r.)

Gîndiţi-vă că acest domn se dă specialist în toate cele, şi în muzică, deşi recunoaşte singur ca nu are habar să citească o partitură, nu aude sau nu vede, mă rog, notele.. Dar ştie ce-şi-cum, dă ca sigur, te scuipă între ochi că nu ești de acord cu el, se mai dă și specialist în etnografie şi folclor, în antichităţi pelasgice, în licitații publice, în economie, în anticorupție, etc.

Avem motive întemeiate să facem uz de un sadism de rigoare ca să facem publice multe din aceste năzdrăvănii, încât o să vă faceți cruce, cu ambele mâini… Să vedeţi și dvs. cine vă ia (ne ia…) de proşti!

Zic pricepuții că Gâză, strâns bine cu ușa,
Să-și fi ascuns în nisip, ca strutul, capul și gușa –
Doar că stând cocârjat, Gâza își ține în sus
Organul cu care spune mereu ce are de spus…

Stați pe-aproape, acuma umblăm pe firul actelor normative care i-au permis unui muncitor necalificat (lampagiu, poate??) sau trăgător de sfori în spatele scenei (sufleor-turnător, sforar, să zicem?) să se erijeze în Alpha și Omega al culturii bucovinene.

Derogarea, din păcate,
Nu le rezolvă pe toate –
O ai degeaba când o ai,
Problema e la cap, acolo-i bai…

Dar până atunci, să vă mai prezentăm niște giubușlucuri din CARIERA domniei sale – Impostoru’, toate de domeniul PENALULUI:

Am mai precizat în articolul Click AICI! Cine e Drăgușanul, Ion? 44 probe de impostură că agentul cultural s-a gândit să falsifice până și documentele de înregistrare a Asociației Culturale ”Bucovina Viitoare,” pentru a da impresia că acest ONG nu este la el acasă.

Am mai spus și că, de regulă, pe site-urile oficiale ale instituțiilor publice se afișează, pentru accesul la informații de interes public, doar localitatea, strada și numărul unui agent economic sau oricărei entități juridice.

Noi avem, mai jos, o altă adresă pentru domiciliul activ al impostorului față de adresa cu care și-a înregistrat fundația FANTOMĂ!

adresa dragusanul

Domiciliul activ al lui Ion Drăgușanul

Noi, însă, am verificat și la ANAF:

dragusanul fals

extras date identificare, conform Agenției Naționale de Administrare Fiscală

La fel, și conform paginii 5 a acestui document oficial al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci Click AICI!, Asociația personală se află tot la adresa falsă de la nr. 25, respectiv pe strada Mărăşeşti nr. 25, Bl A9, Sc B, Et 1, Ap 5, Suceava.

dragusanul fals2

Asociația culturală Bucovina Viitoare, este proprietara unui proiect cultural al CJ Suceava

Cine trece superficial peste datele de identificare ale unei entități juridice, este tentat să creadă că sunt două adrese diferite: Suceava, str. Mărășești, nr. 31  și  Suceava, str. Mărășești, nr. 25.

Noi, am verificat totuși, PE TEREN, iar la numărul 25 se află o casă PARTICULARĂ (nu un bloc de locuințe!), iar acolo funcționează un CABINET STOMATOLOGIC, nicidecum Asociația Culturală BUCOVINA VIITOARE.

dragusanul fals3

adresa falsă din Suceava, strada Mărășești, nr. 25, unde ar funcționa, în actele oficiale, Asociația culturală ”Bucovina Viitoare”

De asemenea, în actele înregistrate la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor Cilck AICI! (aflat la grefa Judecatoriei Suceava), restul detaliilor de pe strada Mărășești de la numărul 25 sunt identice cu cele de la numărul 31, unde își are impostorul domiciliul într-un bloc de locuințe: bl. A9, sc. B, et. 1, ap. 5.

În justiție, o să-i explicăm impostorului și cum e cu datele personale puse la dispoziția publicului și când sunt acestea protejate de legile în vigoare! Noi nu facem jurnalism, precum el, dupe ureche!

dragusanul fals4

Impostorul Ion Drăgușanul și penalul Andi Drăgușanul, INTABULAȚI ilegal pe manifestarea culturală a CJ Suceava și Centrului Cultural Bucovina

Ion Drăgușanul, prin această fundație fantomă, efectua în numele Centrului Cultural Bucovina și al proiectului cultural gestionat, tranzacții semnificative, chiar și către conturi din străinătate, în euro, din conturi deschise la băncile din Suceava. De asemenea, depune sau ridică, în nume personal, sume de bani în conturile fundației, folosind propria semnătură și ștampila asociației, fiind împuternicit pe conturi din partea fundației culturale personale – care este acum și proprietară a proiectului cultural ”Bucovina Rock Castle”.

dragusanul fals6

Ordin de plată al BRD Suceava, în valoare de 3.000 euro, emis de Ion Drăgușanul prin Asociația Culturală ”Bucovina Viitoare” – proprietara festivalului Bucovina Rock Castle. Consiliul Județean Suceava ce zice de aceste plăți în contul proiectului său cultural, și public? Sau poate, CJ Suceava, are o CONTABILITATE comună cu pseudo-fundația lui Drăgușanul…

În situația prezentată mai sus, sunt două variante de lucru, pentru clarificarea situației și a organelor penale:

  1.  Ion Drăgușanul și-a înregistrat abuziv marcaBucovina Rock Castle” pe numele fundației personale de la domiciliul său – intitulată ”Bucovina Viitoare” – furând efectiv (sau luând cu aprobări oculte de la anumiți superiori!) această manifestare din patrimoniul public-cultural al județului Suceava, condiții în care conducerea CJ Suceava ar trebui să-i înainteze o plângere penală (anexând acesteia – calendarul cultural, proiectele editoriale, documentațiile de achiziții și fișa de post a lui Drăgușanul – pentru a-și dovedi dreptul de proprietate intelectuală);
  2. Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina dacă știau că este proiectul personal a lui Ion Drăgușanul, atunci, au abrobat ilegal finanțarea unui proiect al altuia, în baza legislației pentru proiectele proprii. În acest caz, Parchetele competente se pot autosesiza, sau de ce nu – sesiza, pentru a demara cercetări asupra reprezentaților CJ Suceava privind deturanarea fondurilor publice.

Cum, ești mare zicălaș?
De, Ionică, mira-m-aș.
Că mai cânți și ai cântat –
Vai de cin`te-a ascultat!

Această Asociație personală care a supt substațial de la bugetul public al culturii în anii de glorie 2007-2013, a ajuns, după 2014, să ciupescă în continuare finanțări publice, deși avea 0 (zero) salariați, adică zero culturnici angajați, deci, banii intrau în fundație prin ”aportul de influență” a lui Drăgușanul, exclusiv, acesta fiind reprezentantul și gestionarul de facto al fundației.

Pentru cei cu STUDII SUPERIOARE, sau măcar în domeniu, care știu să citească și să interpreteze corect indicatorii dintr-un bilanț super-prescurtat, iată mai jos, cam ce năzdrăvănii face în contabilitate – FANTOMA culturală a impostorului Drăgușanul.

dragusanul fals7

Asociația culturală Bucovina Viitoare – Situațiile financiare depuse la ANAF pentru anii 2015 și 2019

Fantoma intitulată șmecherește Asociația culturală ”Bucovina Viitoare” este entitatea pseudo-culturală care apare în mai toate cărțile Jupânului publicate la cumătrii Mușatinii-Assist din bani publici. Câteva exemple…

dragusanul fals8

exemple de CĂRȚI cu plagiaturi, falsuri și mistificări ale istoriei naționale, decontate de la bugetul public și publicate la aceeași tipografie (unde impostorul este… ca acasă!)

Conform Caledarului Cultural și a listei minimale de programe și proiecte culturale anuale Click AICI!, consilierii județeni (plenul legislativ al județului Suceava) aprobă prin vot manifestările cultural-artistice în care Consiliul Județean și Centrul Cultural Bucovina este proprietar, organizator și finanțator, având ca parteneri diferite entități publice sau private: unități administrativ teritoriale (Primării – UAT-uri), instituții publice subordonate sau aflate în coordonare, agenți economici privați, trusturi mass-media ori organizații non-guvernamentale, etc).

Mai mult decât atât, pe site-ul Consiliului Județean Suceava figurează că această instituție este proprietara și organizatoarea unor manifestări pe care impostorul Ion Drăgușanul și le însușește pe PERSOANĂ FIZICĂ, ca bunuri ale sale.

dragusanul fals5.1

Manifestările Consiliului Județean Suceava, așa cum sunt acestea publicate pe site-ul oficial

 

dragusanul fals5.2

Manifestări culturale însușite pe persoană fizică de Drăgușanul, din proprietatea CJ Suceava. Organele statului, la solicitarea Parchetului Curții de Apel Suceava, cercetează deja conflictul de interese penal și abuzul în serviciu pentru activitatea desfășurată în cadrul acestor proiecte, conform fișei de post a angajatului bugetar.

Privind modul cum se fac cărți pe bandă, se includ în planul cultural și se licitează pe bani publici OPERELE culturale ale lui Drăgușanul la Centrul Cultural Bucovina, avem mai jos, câteva exemple elocvente:

ion dragusanul mincinos

Cuvinte mari, alese, dar și multe autodenunțuri! Privește în ochii nepoților… Impostura e mai mult decât EVIDENTĂ!

 • Cumva de genul, câți bani avem anul ăsta de tocat – eu vreau atât, aduc maculatură personală (fără viza unui expert cultural!) la înscris în planul editorialistic și fac și caietele de sarcini după ”portrete robot”… Întâi vedem ce avem de cheltuit, studiem ce ”am vrea să mai publicăm noi din stocul plagiat” ori ”ce beneficiari interesați mai au ceva în lucru”, și la urmă abia, ne acoperim cu documente pentru fraierii care ne verifică – Curtea de conturi, procurori, presă, etc. (n.r.)
dragusanul fals10

Dumnezeu să-l odihnească și să-i ierte păcatele autorului acestei scrisori – un mare OM, de un mare CARACTER! A fost singurul care ne-a felicitat când am intrat în presă și ne-a dat binecuvântare!

Cu regrete Maestre, Ultima scrisoare de la Tiberiu Cosovan Click AICI!, din 08 octombrie 2018. Scrisoarea Domniei Sale, dezvăluie UN AMĂNUNT din ceea ce urmărește MAFIA banului public a clanului Drăgușanul

Degeaba le bagă, terorizați și insultați, habarniștii – specialiști în achiziții publice, LEGILE între ochi IMPOSTORILOR, că tot cum vor GOLANII banului public și cei care-i protejează, se face până la urmă…

Dar îi dăm noi ”pă față” pe impostorii șantajiști din presa și cultura suceveană, bugetofagi consacrați ori beneficiari de subvenții, din cauza cărora le tremură chiloții specialiștilor cu carte multă și funcționarilor de bun simț!

Link-urile utile la cele expuse în imagini de către impostorul Ion Drăgușanul sunt:

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

Și ca să nu vă plictisiți…

azi la promoție… fabulă, epigramă și fotografia zilei

FABULĂ
”Nu cred că s-a mai pomenit
Altundeva decât la noi
Să treacă drept copoi vestit
O gâză care se hrănește din gunoi?…”

ION_Drăgușanul_22[1]

fotografia zilei  – Limba lui Gollum – Atotstăpânitorul inelelor și keilor culturale din jud. Suceava

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

sigla autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare ZDB click aici: https://ducatulbukowina.ro/fantomas-al-pdl-pnl-suceava-si-puscaria-il-mai-salveaza-pe-dragusanul-de-la-inecul-in-propria-i-mocirla-8-dovezi-irefutabile/

 

15 Responses

  • USR + ROMANIA

   Fără penali în funcții publice. Fără pensii speciale. Vrem meritocrație. Votați USR-PLUS

   Răspunde
   • g.c.

    Dar tre sa dati mai întâi o definiție a meritocrației. Că acu câțiva ani tot de meroocrație vorbeau si alții si l-au meritocratizat pe acest Gîză și i-au pus în subordine conducerea și bugetul CCB. Adică merit+putere = ”puterea celor cu metite” sau ”puterea celor care o merită”. Probabil că a doua variantă, pentru că e mai ușor de stabilit ”ce merit eu” decât care sunt meritele, ce fel de merite, cine are merite…
    Fără să mai punem la socoteală că ”meritocrația” este încă un tembelism politic. Unul cu diamant la butonieră, dar tembelism.
    Păi puterea trebuie să ajungă la cei care știu să o adminstreze în folos public, pentru a rezolva problemele și a genera bine public. Ea nu este un premiu.
    În rest, să votez USR-PLUS? Adică pe meritocratul Iulian Bulai?… Si chiar meritocratul Barna și alții.

  • Mugur_Ciumică

   Nu este iepure,raporturile sale cu stăpânii săi sunt foarte complicate însă nu și foarte bine ascunse,cum se dovedește aici. Chiar sunt impresionat de mulțimea dovezilor evocate (cele despre care vorbesc eu sunt din alt palier,indirecte,nu mai puțin grave,însă – veți vedea – duc in direcții surprinzătoare,absolut detestabile…) omul a lăsat urme grele și din prostie și din aroganță,pornind de la premisa care se dovedește acuma greșită că deține și clauze de impunitate,la fel cum deține și derogările pentru ocuparea unui post/sinecuroi bine plătit,in interiorul unei instituții fantomă,un uriaș cu picioare de lut,creat cu dedicație,am putea spune,special pentru tipul de mârlănie pe care il profesează și care explică,la virgulă,teroarea pe care o exercită asupra celorlalți funcționari,unii dintre ei cu funcții superioare,ocupate pe merit… Este limpede,există dovezile,că,de exemplu,domnul Sorin Filip este pus acolo ca să ocupe o funcție golită de conținut,butaforică,jupânul este Gâză-Drăgușanul care,după cum am mai spus,rage ca un leu însă noi vedem în acel răget al său și elemente de vacă…Ca să vedeți cât de serioasă este această structură(CCB),site-ul lor încă este plin de propaganda lui Gâză,el scrie ,el promovează „cărțile„sale,inepțiile sale… Domnul Sorin Filip,ca să se vadă și ce hram poartă,este manager general, dar o perioadă indelungată (mai mult de un an,cred…) a fost (a reprezentat) imaginea unei societăți comerciale de kișkă,dobă,cârnați,toate ale porcului… Intre timp societatea a dat faliment,nimeni însă nu l-a deranjat ,nimeni nu a auzit de conflict de interese,nu…
   Este însă Gâză un tip nu numai venal,un mare șiret,un geniu al răului de care se folosesc politrucii zilei ca să obțină efecte speciale, in care ei înșiși nu se bagă, deoarece cam miroase a ceva? Desigur! Dar e și altceva la mijloc,subiectul nu poate fi epuizat in câteva cuvinte: Pe la inceputul anilor ’90, Gâză a invățat să joace la cacealma,la orizont se profila pericolul unei capitis diminutio,moarte civilă,cine mai avea nevoie de maniera sa,de scrierile sale care țin de genul scurt al delațiunilor,legionarii s-au petrecut ,câte unul,la loc cu verdeață iar băgătorul lor de seamă ,de plictiseală,s-a băgat la FNI,ca să mai facă un ban de o cârciumă,mai una alta,fără de care nu poți accede in USB… A dispărut obiectul muncii,cum s-ar spune,insă,între timp, omul s-a vândut politrucilor(într-un ritual complicat,de a carui descriere nu va scăpa,cum crede…) pe care i-a făcut să creadă că este indispensabil,așa cum bine observă,aici,domnul comentator Galan,care pune punctul pe „i” și pune și sare pe rana expiratului agent cultural sau ce s-o mai fi crezând Gâză, în pauzele de publicitate,după ce se crede enciclopedistul Bucovinei…
   Politruci pe care îi are la mână,când mai are câte o ușoară senzație de apă la kur, le mai aduce aminte de una-alta,fin dă tot,în sensul că de mă voi scula eu de sub masă,pre mulți îi voi popi…
   Prin urmare,așteaptă-te române,el încă mizează pe acea clauză d e impunitate,se vede cu ochiul liber,la câte dovezi circulă in spațiul public ar fi trebuit,acuma, să mearagă unii politruci cu portocale la el,la loc strâmt,in serii scurte, de câte 30 de zile… Insă nu se intamplă asta,deoarece încă nu s-a dat dezlegare,după clasicul model românesc că slugile se duc după stăpân,urmează soarta sa…Insa el mizează greșit,ca orice cacealmist de duzină,incă nu-și dă seama că a călcat ,ocupat cu halitul,in ultimul său mare kkt,oricum ai lua-o…
   Pentru că,la bogația de dovezi pe care le reproduceți aici,imbatabile,ce mai lipsește? Lipsește o revărsare pe plan național,la o televiziune,o sistematizare ,pornind de la un punct de plecare simplu:impostorul sfertodoct a ieșit in pensie insă este in continuare pe funcție,iată cu ce bagaj in spate… Chestia asta i-a dovedit pre mulți… Insă mai este material,mai are de dat seamă în fața publicului pentru contrafacei,asociere cu o anumită iridentă,raspândire de informații false,plagiate,confuzii și iar contrafaceri și prostirea cititorului …
   Șiretul domn Gâză se sufocă acum cu propriile vomismente,minciuni,insulte,calomnii,cu suficiența sa pe care ne-a băgat-o cu de-a sila pe gât ,cu lubrifiantul stăpânilor săi succesivi,politrucii,ieșiți cam din aceleași școli și academii,având aceleași grade obținute la apelul de seară…

   Răspunde
 1. audienta la un demon mut

  v-ati intrebat: oare DE CE demersul vostru jurnalistic este atat de urat la loja si naparcile cauta sa ascunda adevarului cu atata inversunare?
  este ca si cum ati fi in audienta la un demon si mut, dar si surd pt. ca are simturile infundate cu coruptie si mocirla banilor murdari.
  cand pomeniti de fantomas, banuiesc ca va referiti la fluture, naparca vicleana, cu manusi albe si sortulet, nuu?
  gaza si alti trogloditi ca el sunt de fapt interpusii de la loja, idiotii utili prin care naparca fluture a bagat mana adanc in bugetele institutiilor. cuuum?!
  fantomas, mana moarta care nu fura el direct, dar a dezvoltat retele suveica si grupuri piramidale conduse prin interpusi de diferite ranguri prin care strange, si strange si aduna si tot nu-i ajunge.
  nu cumva sa se ajunga la el, naparca!
  impostori, fatarnici, vicleni, nebuni de lacomie dupa averi, fanatici ai banului si slugi ale intunericului, asa ati ajuns.
  din proprie initiativa si cu voia voastra, o societate oculta de demoni muti, tot cu manusi albe, dar cu pampersi in cativa anisori.
  homo banus, homo deus fantomas demonus mutus.

  Răspunde
 2. Santany

  ce bandit !!!!!!!!!!!!! eu tot timpul mi-am imaginat că BRC este un festival privat, precum Untold, Motor Fest, NeverSea și altele. Nu mi-a trecut prin cap că ar fi un proiect cultural al unei instituții publice locale. dacă acest Drăgușanul a făcut netrebniciile arătate de ziariști, atunci este obligatoriu să răspundă pentru ele.

  Răspunde
 3. proiect de jefuit bukowina

  obligatoriu este sa raspunda porcul zburator care actioneaza din umbra si care trage foloasele.
  multi milionarul, coruptul ala putred la minte si la inima, porcul care controleaza iepurii, ala trebuie scos in fata.
  dragusanul este cu siguranta doar unealta, una din carpele cu care boierul aduna fosnitorii.

  Răspunde
 4. Gh. Galan

  Este un prtofitor și nu numai atât, sunt sigur că i-a și incitat, i-a provocat, i-a convins. Că uite ce pot eu face pentru voi. Pefecționarea politică, administrativă și democratică la noi a însemnat mai ales inventarea și punerea în funcțiune a prostului-paravan-demnitar și a jmecherului-care-știe-să-facă-bani.

  Răspunde
 5. Maestrul Orbovanu

  Foaii verdi di trii foi
  Uiti-așa-i, bă, pi la no!
  Șî iar verdi baraboi,
  Avem insecti di soi!

  Răspunde
 6. Maestrul Orbovanu

  Tot costoboci, pelasgi și zicălași,
  N-ai vrut deloc mai moale să o lași –
  Ți s-a umplut răbojul, Ionică,
  Tu, zicăleandrul fără frică!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.