De la data de 1 iunie, în Europa se va putea călători şi fără certificatul verde, ulterior urmând a se renunţa și la ultimele măsuri restrictive impuse de pandemia de Covid 19, scri presa italiană.

Începând de miercuri nu va mai fi necesar certificatul verde pentru deplasările din Italia către Europa, după ce ordonanța Ministerului Sănătății expriră. . Totodată, măsura va fi valabilă şi pentru intrarea în Italia, atât pentru turiști, cât și pentru italieni.

La 1 mai a fost eliminată și obligaţia de completare a Formularului de localizare a pasagerilor, documentul folosit de autoritățile sanitare pentru deplasări. Totodată, în Italia nu vor mai fi obligatorii nici măştile, chiar și în spaţiile închise, cum ar fi cinematografele, teatrele, mijloacele de transport.  Măștile vor fi obligatorii  în școli, inclusiv în timpul examenelor.

Italia a decis ca de la 15 iunie să dispară și obligația de vaccinare pentru persoanele cu vârste de peste 50 de ani, oamenii legii și personalul din școli, relatează psnews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.