Vârsta bărbaților este determinantă în stabilirea criteriilor de frumusețe necesare pentru ca o femeie să fie frumoasă. Dacă în adolescență și prima tinerețe primează factorii estetici, dacă un bărbat scapă neînsurat până la 30 de ani, se va însura numai cu o femeie care are calități interioare ce o recomandă pentru o relație îndelungată.

Foarte rar se întâmplă în viață să întâlnim oameni care să fie frumoși pe toate planurile și de aceea trebuie să decidem ce frumusețe contează cu adevărat, ca să putem să ne alegem partenerul de viață. Dacă bărbații sunt ceva mai ușor de catalogat și azi nu despre ei discutăm, femeile sunt de foarte multe feluri, ceea ce face clasificarea lor o muncă de Sisif, cu atât mai inutilă încât aproape orice femeie se poate schimba radical.

Sunt trei feluri de frumusețe feminină, fizică, mentală și sufletească, dar combinațiile posibile între acestea sunt nelimitate, ceea ce duce inexorabil la eternul mister feminin. În funcție de tipul de frumusețe principal și de procentajele din celelalte tipuri, personalitatea femeii este un eșafodaj fragil de elemente care se poate întări în timp, sau se poate prăbuși la primul cutremur sentimental, pe alte baze și cu alte condiții.

În general, femeile frumoase fizic își dezvoltă o personalitate bazată pe acest atribut, convinse cumva că fizicul le va ajuta să treacă prin viață, că se va găsi mereu cineva care să le dorească îndeajuns de mult încât să le ofere orice au nevoie. Ajunse la vârsta la care frumusețea fizică nu mai are importanță, devin niște ambalaje boțite care nu mai conțin decât ură pentru orice este frumos în jur.

Femeile inteligente sunt exact opusul femeilor frumoase, ele își cresc frumusețea pe măsură ce avansează în vârstă, experiența de viață acumulată ajutându-le ca ajunse la vârsta a treia să fie oameni plăcuți, avizați, cu care să-ți placă să stai de vorbă. Acestea sunt cele care, în mod normal, se aleg cu bărbații estetici și buni, deoarece sunt singurele care au capacitatea să-i recunoască.

Femeile cu frumusețe sufletească, mult mai rare ce-i drept, sunt însă cele pe care bărbații ar trebui să le vâneze, deoarece această calitate este definitivă. Nu scade și nu crește, este o bază de la care se poate încerca orice. Alături de un suflet care este etern o grădină cu flori, poți parcurge întreaga viață pe un drum pavat cu cioburi sau cărbuni încinși, fără să faci din asta o tragedie. Bărbații care au norocul să întâlnească asemenea femei sunt mai mereu calmi și grăbiți să se întoarcă acasă, deoarece viața lor este numai alături de nevestele pe care au avut norocul să le descopere.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.