Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a executat nu mai puțin de 10 misiuni de intervenţii în acest weekend.

Potrivit ISU Suceava din cele 10, trei au fost efectuate de SMURD, în timp ce pompierii au avut de stins două incendii și de salvat două animale, plus de recuperat un cadavru și două asigurări de măsuri PSI.

Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit sâmbătă, 16 noiembrie, pentru localizarea şi lichidarea a două incendii. Primul, anunţat pe 112 la ora 9:09, a izbucnit la un depozit de furaje din cartierul sucevean Burdujeni. La sosirea militarilor, ardeau coceni de porumb pe o suprafaţă de 200 metri pătraţi, existând pericolul de propagare a flăcărilor la un saivan de oi şi la mai mulţi baloţi de paie depozitaţi în apropiere.

Focul a fost lichidat la ora 10:20 şi a distrus aproximativ şase tone coceni de porumb.Cel mai probabil, cauza izbucnirii flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Pompierii au salvat saivanul şi circa 1.000 baloţi de paie.

În cazul celui de-al doilea incendiu, acesta a avut loc tot pe raza municipiului Suceava, duminică, 17 noiembrie şi a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112 la ora 5:38.
Flăcările au izbucnit în interiorul coşului de fum al unei locuinţe particulare (P+M) şi ameninţau să se propage la astereala acoperişului. Militarii au lichidat incendiul la ora 6:10 şi au salvat casa.
În niciuna dintre aceste două misiuni nu s-au înregistrat victime.

Nici pompierii de la Vatra Dornei nu au avut un weekend fără evenimente. Sâmbăta, 16 noiembrie, la ora 10:28, pompierii Detaşamentului Vatra Dornei, au fost solicitaţi să intervină în cazul unei persoane căzută într-un puţ din vecinătatea gospodăriei, în satul Neagra Şarului, comuna Şaru Dornei.

La sosirea militarilor, s-a găsit o persoană de sex feminin, căzută în puţ cu capul în jos.
Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii au scos trupul neînsufleţit al femeii, în vârstă de 50 de ani şi l-au predat autorităţilor în drept.

Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit în cursul zilei de pentru salvarea a două animale, în satul Spătăreşti, comuna Fântâna Mare.
Este vorba despre două bovine care au căzut, una într-un puţ, în jurul orei 14, şi alta, în jurul orei 18, într-un iaz care avea malurile înalte de aproximativ patru metri.
Cu ajutorul accesoriilor din dotare, pompierii fălticeneni au salvat cele două vaci şi le-au predat proprietarelor, vii şi nevătămate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.