Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” luni, 20 iunie, în jurul orei 16:00, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras unei femei de 90 de ani din localitate o sumă de bani.

Un bărbat de 47 de ani şi o femeie de 40 de ani, ambii din comuna Boroaia, s-au deplasat pe raza comunei şi sub pretextul colectării unor fonduri, folosindu-se de documente false, au pătruns în locuinţa femeii de 90 de ani, unde au primit suma de 100 de lei cu titlu de donaţie, dar au profitat de vârsta înaintată a persoanei vătămate și, într-un moment de neatenţie, bărbatul i-a sustras dintr-o poşetă suma de 211 lei.

În urma efectuării de verificări cei doi au fost identificaţi iar polițiștii au găsit asupra lor suma de 311 lei şi documentele folosite pentru comiterea infracţiunilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt”, „înşelăciune”, „fals”, „uz de fals” şi „violare de domiciliu”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra pericolelor generate de facilitarea accesului în locuinţă a unor persoane necunoscute care afişează diferite calităţi. De multe ori aceste persoane au intenţii infracţionale, iar victimele, în general persoane vârstnice, nu pot furniza detalii sau date în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.