Suceveanca Cătălina Rousseau, președinte&CEO BDR Associates România și Republica Moldova, a acordat un interviu acordat publicației ForbesRomânia în care susține că România are nevoie de o regândire radicală a sistemului politic și o altfel de guvernare.

În viziunea acesteia, un prim-ministru al României, ar trebui să dea dovadă de competență, integritate, onestitate, responsabilitate față de țară și față de cetățenii ei. „Un om educat, care să trezească respect prin valorile pe care le promovează și prin fapte. Un vizionar, motivat să dezvolte România și să readucă bunăstarea în viața fiecărui român, capabil să formeze o echipă guvernamentală profesionistă, cinstită și incoruptibilă! Un Nicolae Iorga!”, a declarat Cătălina Rousseau.

De asemenea, aceasta este de părere că un Guvern al României ar trebui să fie format dintr-un grup de miniștri și secretari de stat selectați pe competență, profesionalism, cinste și aceeași dorință de a face istorie în sensul progresului atât de așteptat al acestei țări, România.

O echipă guvernamentală alcătuită din persoane care impun respect prin ceea ce au realizat în viață până acum, fără să se fi folosit de conjuncturi favorabile, fără să apeleze la contracte cu statul și alte combinații nesănătoase, oameni cu reputație impecabilă care să tragă România în sus, prin puterea exemplului. Oameni admirați în categoria lor profesională, incontestabili.

De la  asemenea miniștri și secretari de stat așteptăm o curățire pe o verticală inversă în propriile instituții, în care să nu existe angajați pe care să-i recomande gradul de rudenie sau alt tip de relație personală cu superiorii, ci să-i recomande respectul pentru cetățean și răspunderea la locul de muncă.

O echipă guvernamentală a cărei deviză pragmatică să fie: totul pentru cetățean, nimic în dispreț față de acesta”, susține Cătălina Rousseau.

În viziunea acesteia, caracteristicile principale ale leadership-ului politic ce ar putea să relanseze România sunt integritatea dovedită, viziunea de dezvoltare pe termen lung și competența profesională.

​Întrebată dacă este în stare societatea civilă din România să impună adevărata agendă a României, Cătălina Rousseau consideră că societatea civilă își caută liderii, în efortul de coagulare.

Nu cred că este suficient ca societatea civilă să impună o agendă (ea reușește deocamdată să impună valori). Cred că România are nevoie de o regândire radicală a sistemului politic și o altfel de guvernare de care încă nu am avut parte în 26 de ani de la schimbarea destinului nostru prin mișcări de stradă.

Maturizarea și coagularea societății civile va duce la înțelegerea de către fiecare cetățean că România îi aparține lui și nu unui grup politic sau altul. Această revelație a fiecărui om din țara asta va transforma societatea civilă în forța de care e nevoie pentru o schimbare adevărată, nu de fațadă. Și asta sperăm să se întâmple repede”, a mai spus Cătălina Rousseau, președinte&CEO BDR Associates România și Republica Moldova.

Agenţia de comunicare strategică şi relaţii publice BDR Associates, fondată în 1995, este parte a WPP, unul dintre cele mai mari grupuri internaţionale de comunicare din lume.

 

Sursa: www.forbes.ro

 

 

One Response

 1. Buy backlinks

  Hiya! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask.
  Would you be interested in trading links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My site discusses a lot of the same subjects as yours and I think
  we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an e-mail.

  I look forward to hearing from you! Awesome blog by
  the way!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.