Organizația Femeilor Liberale a județului Suceava a inițiat proiectul „Fii meseriaș”, prin care își propun informarea și consilierea elevilor în vederea alegerii parcursului școlar la terminarea clasei a-VIII-a.

Laura Cătălina Culipei, președinte OFL, a precizat că sunt vizați cu precădere elevii din mediul rural și urban mic, părinții sau tutorii acestora, cărora li se va prezenta oferta pentru școlile profesionale și învățământul dual din județ, avantajele pe care le prezintă acest tip de învățământ atât în ce privește școlarizarea, cât și posibilitatea de a ocupa un loc de muncă la finele studiilor.

În urma deciziei de închidere a școlilor profesionale și de meserii a rezultat o desincronizare totală pe piața muncii și o scădere dramatică a atractivității domeniului în ciuda nevoii crescute de forță de muncă. În prezent peste 65% dintre angajatori declară că au probleme în a găsi meseriași pregătiți”, a transmis Laura Cătălina Culipei.

Caravana, care va avea în componența sa reprezentanți ai OFL Suceava, agenți economici din zonă dar și profesori de la școlile tehnice se va deplasa în județ, unde se vor organiza întâlniri cu elevii.
Obiectivul Organizației de Femei este ca până în Septembrie un număr cât mai mare de elevi și părinți sa fie informați în acest sens, astfel încât toate locurile prevăzute pentru învățământul profesional și dual din județ să fie ocupate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.