Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice a fost aprobată de Guvernul României.

OFSD Suceava a susținut ferm acest demers, astfel încât pe 24 noiembrie 2013 a avut loc dezbaterea pe tema “În siguranţă împotriva violenţei”. Această acțiune a avut drept scop conștientizarea și informarea populației sucevene cu privire la gravitatea și consecințele violenței în familie atât asupra victimelor, cât și a societății în ansamblul ei. În cadrul acestei acțiuni, OFSD Suceava și-a luat obligația să întreprindă toate acțiunile legale și politice, pentru a accelera procesul de semnare și ratificare de către România a “Convenției asupra Prevenirii și Combaterii Violenței împotriva Femeilor și a Violenței Domestice.”

“Guvernul Ponta a adus România printre statele care condamnă violenţa împotriva femeilor.  Acest demers trebuie apreciat mai ales dacă ne gândim că Memorandumul privind semnarea Convenţiei de la Istanbul se află în procedurile de aprobare de mai mulţi ani”, a apreciat președinta OFSD Suceava, Oana Pintilei.

Ultima etapă, înainte de ratificarea Memorandumului privind semnarea Convenţiei de la Istanbul de către Parlamentul României, este aprobarea acestuia de către preşedintele Traian Băsescu.

“OFSD Suceava mulțumește echipelor inițiatoare, guvernului Ponta pentru sprijinul și susținerea față de semnarea și ratificarea Convenției de la Istanbul. De asemenea, facem un apel pe această cale către Preşedinţia României să semneze memorandumul aprobat de Guvern şi să nu blocheze în niciun fel procedurile de ratificare, pentru a ajuta numeroasele victime ale violenţei domestice şi de orice fel din România”, a declarat președinta OFSD Suceava, Oana Pintilei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.