De fiecare dată când vine vorba despre confortul locuinţei, fiecare se orientează după soluţia pe care o consideră cea mai potrivită nevoilor proprii. Indiferent că este vorba despre o renovare sau despre construirea unei case, alegerea ferestrelor şi a uşilor potrivite reprezintă o sarcină destul de dificilă, având în vedere diversitatea cu care piaţa iese în întâmpinarea celor interesaţi de acestea.

 

Metal Glass este, la ora actuală, unul dintre cei mai mari producători de ferestre şi uşi rezistente, ce prezintă o calitate premium. În cadrul site-ului metalglass.ro sunt promovate diverse tipuri de astfel de profile, potrivite pentru toate categoriile de clădiri şi spaţii rezidenţiale. Alegerea modelului potrivit este cu atât mai uşoară cu cât clientul ştie ce anume caută, motiv pentru care experţii MetalGlass oferă câteva sfaturi pentru a uşura munca tuturor celor ce doresc să înlocuiască vechile ferestre şi uşi cu altele noi.

Cum trebuie alese ferestrele şi uşile potrivite pentru locuinţă?

Sistemele de închidere trebuie selectate astfel încât să îndeplinească cerinţele necesare pentru un grad optim de confort termic şi fonic. Cu cât proprietăţile pe care le prezintă aceastea sunt mai adecvate, cu atât proprietarii vor beneficia de un nivel mai înalt de siguranţă, dar în acelaşi timp şi de lumina necesară în interior.

Este deosebit de important ca profilele alese să fie realizate din materiale care sunt bune izolante fonic, mai ales în situaţia în care casa este poziţionată în apropierea unei străzi principale sau a unei căi ferate. Cu siguranţă nu îşi doreşte nimeni să fie deranjat în permanenţă de vehicule zgomotoase, trafic și agitație zilnică.

Conform specialiştilor Metalglass.ro un procent de peste 40 % din căldura din interior este pierdută prin ferestre şi uşi. Nimeni nu poate să conteste aşadar rolul funcţional pe care îl au de îndeplinit acestea. Desigur, şi aportul estetic pe care îl aduc este destul de însemnat, mai ales pentru cei care doresc o casă inteligentă, modernă.

Aşadar cum vor fi alese uşile şi ferestrele potrivite pentru locuinţă? Ce este important de urmărit în selectarea lor? Fără îndoială că materialul din care sunt confecţionate contează într-o foarte mare măsură. Profilele Gealan prezintă o rezistenţă crescută şi nu se decolorează, foarte important atunci cand sunt folosite la exterior. De asemenea, este bine să se ţină cont şi de stilul casei, de modul în care sunt realizate încăperile, pentru ca acestea să se încadreze în decor. Metalglass.ro pune la dispoziţia clienţilor interesaţi o paletă variată de folii decor şi nuanţe lemn, astfel încât fiecare să găsească modelul care să se potrivească cel mai bine în decor.

De preferat ar fi să se aleagă aceleaşi tonuri și nuanțe ca în cazul tâmplăriei, să fie în aceleaşi note pentru a constitui o unitate cromatică corespunzătoare.

Un criteriu important de avut în vedere este stabilitatea pe care o pot oferi profilele alese. Cu cât acestea sunt mai rezistente şi mai sigure, cu atât proprietarii se vor simţi mai în siguranţă în locuinţa proprie. De altfel, acest lucru ar trebui să fie o normalitate, însă piaţa poate fi destul de înşelătoare în articolele promovate şi calitatea acestora.

Ceea ce determină nivelul de siguranţă atins de sistemele de închidere este calitatea și complexitatea feroneriei Maco folosite, precum şi stabilitatea pe care o oferă geometria de profil. Recomandarea experților Metal Glass este de a alege profilele Gealan, acestea având o rigidizare ce oferă până la 20% mai multă siguranţă comparativ cu alte profile, în alcătuirea cărora intră elemente de armare de o calitate mai scăzută. În acest mod, există siguranţa că tâmplăria atinge un grad optim de stabilitate.

Cât de rezistente sunt profilele la temperatură? Da, acesta este un alt criteriu care trebuie avut în vedere de cei care doresc să facă o investiţie inteligentă. Spre exemplu, la intrare este necesară o ușă care să ofere rezistență sporită în cazul variaţiilor de umiditate şi de temperatură. De asemenea, trebuie să se ţină cont de capacitatea acestora de a proteja împotriva radiaţiilor ultraviolete, ce pot cu uşurinţă deteriora aspectul estetic al uşii. Un sistem de calitate se cunoaşte atunci când nu se deformează, nu îşi modifică culoarea şi nu favorizează condensul. Asta înseamnă că va asigura izolaţia fonică şi termică adecvată.

Indiferent că este vorba despre aluminiu, lemn masiv, MDF modificat, lemn stratificat, PVC sau alt material atât ferestrele, cât şi uşile trebuie să fie realizate după principiul calităţii. Numai atunci când se ţine cont de acest criteriu în fabricarea profilelor rezultatele vor fi cele aşteptate.

Aşadar, toţi cei care doresc să investească în înlocuirea uşilor şi a ferestrelor ar trebui să aibă în vedere cele menţionate. Desigur, acest lucru este valabil pentru cei care au anumite aşteptări de la sistemele de închidere. Pentru calitate şi durabilitate corelate cu rezistenţă și design, cei interesaţi pot accesa metalglass.ro.