Proiectul „Educația artistică și culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile” cod MIS ETC 2557, finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 va fi implementat la nivel local de Asociația Kult-Art, prin organizarea în perioada 22-25 octombrie 2014 a Festivalului-concurs Internațional de Folclor „Cântecele Neamului” RO-UA-MD.

Aplicantul proiectului este Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” Chişinău, Republica Moldova, parteneri făcându-se remarcați Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti Cernăuţi, Ucraina şi Asociaţia KULT-ART Suceava, România.

Pentru Festivalul „Cântecele Neamului”, organizat de către Asociația Kult-Art, a fost lansată sesiunea de înscriere pentru copii şi tineri de la 13 până la 30 de ani. Ca și parteneri ai festivalului se numără Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” Chişinău, Republica Moldova și Partener 1 Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi promovareа culturii tradiţionale româneşti, Cernăuţi în cadrul proiectului „Educaţia artistică şi culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile” cod MIS ETC 2557.

La nivel local, parteneri ai evenimentului sunt Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina prin Direcția Școlii de Arte Ion Irimescu.

Pentru a afla mai multe despre festivalul-concurs sau a vedea care sunt criteriile de selecție, regulamentul festivalului se poate găsi pe site-ul http://www.kult-art.ro/proiecte/cultural/. De asemenea, detalii se pot afla prin email la akultart@gmail.com. Pentru a intra în etapa de selecție, persoanele sunt rugate să trimită formularul de înscriere completat și semnat, la care să fie anexate documentele prezentate în regulament.

Activitățile desfășurate în cadrul proiectului „Educaţia artistică şi culturală în contextul cooperării transfrontaliere durabile” cod MIS ETC 2557 oferă participanților posibilitatea valorificării la nivel transfrontalier a potențialului lor creativ, cât și cunoașterea specificului transfrontalier și revitalizarea, conservarea şi valorificarea tezaurului muzical-folcloric românesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, propagarea culturii tradiţionale româneşti prin participarea la evenimente comune.

Locurile sunt limitate, acestea fiind în număr de 20.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.