Duminică, 4 iunie 2017, comuna Ciprian Porumbescu va fi în sărbătoare. În curtea muzeului cu același nume va avea loc o serie de manifestări dedicate celebrului compozitor Ciprian Porumbescu.

Astfel, evenimentul va începe la ora 12:00 cu o slujbă de pomenire, urmată de un moment susținut de Corala Academica, de la Câmpulung Moldovenesc. Dacă starea de sănătate îi va permite, nepoata de soră a compozitorului Nina Cionca va fi prezentă.

Deschiderea festivalului va avea loc la ora 13:15.
De la 13:30 sunt așteptați pe scenă cei de la Ansamblul „Bidirelul” din Stupca, iar de la 14:30 Ansamblul „Arcanul” din Frătăuții Noi – soliști vocali: Doina și Ciprian Petroaie.
La 15:30 va urca pe scenă grupul vocal „Dor bucovinean” din Siret și Ansamblul „Siretul”. La ora 15:50 va avea loc acordarea titlului de cetățean de onoare domnului Vlad Radescu. Ansamblul „Arcanul” din Pârteștii de Jos și solista Andra Matei vor încânta publicul prezent începând cu ora 16:00, fiind urmați, de la 16:30, de Ansamblul „Luca Arbore” din Arbore și solistul vocal Mihai Hrincescu. La ora 17:00 va urca pe scenă grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, iar de la 17:30 formația de dansuri „Simion Florea Marian” și Fanfara Sf. Ilie de la ora 18:00. De la eveniment nu va lipsi nici Ansamblul folcloric „Arcanuc” USV, care va urca pe scenă la 18:30. Seara se va încheia cu un recitat susținut de Nicoleta Cojocaru și Radu Sarafim.

Comuna Ciprian Porumbescu îl cinstește pe cel care, deși a dus o viață atât de scurtă, a făcut în așa fel încât să rămână pentru totdeauna în istoria noastră. Îi aștept duminică, alături de noi, pe cei care apreciază muzica de calitate la a VII-a ediție a Festivalului European al Artelor «Ciprian Porumbescu»”, a declarat Dumitru Nimițean, primarul comunei Ciprian Porumbescu.


Evenimentul este organizat de Primăria comunei Ciprian Porumbescu, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural „Bucovina” Suceava.
Pe 6 iunie se împlinesc 134 de ani de când „Craiul Nou” al culturii române, Ciprian Porumbescu, își începea urcușul către lumina cea pururea fiitoare.
Ciprian Porumbescu s-a născut pe 14 octombrie 1853, la Şipotele Sucevei, fiind fiul Emiliei şi al preotului Iraclie Golembiovski. Dacă la început a purtat numele de Golembiovski, ulterior l-a schimbat în Porumbescu. Marele compozitor s-a stins din viaţă pe 6 iunie 1883, în casa din localitatea Stupca, sat ce se numeşte în prezent Ciprian Porumbescu. Porumbescu avea vârsta de 29 de ani, când din cauza tuberculozei şi-a găsit sfârşitul. Această boală i s-a agravat în perioada în care a stat în închisoarea de la Cernăuţi.