Festivalul Internațional al Ansamblurilor Folclorice ale Copiilor si Tinerilor „Dorna, plai de joc și cântec” – In memoriam prof. Gavril Moroşan, şi-a câştigat de-a lungul celor zece ediţii statutul de unul dintre cele mai bine cotate festivaluri de folclor.

Începând cu ediția de anul acesta, Festivalul este integrat în circuitul mondial CIOFF (Consiliul Internaţional de Organizare a Festivalurilor Folclorice).
Festivalul se va desfăşura la Vatra Dornei în perioada 18-20 iulie, printre participanţi numărându-se ansambluri folclorice de peste hotare, cum ar fi: „Lechkhumi” din Georgia, „Ballet Folklorico” din Mexic, „Mladost Krepoljin” din Serbia, „Dor Bucovinean Cernăuți” din Ucraina și „Mărțișor Chișinău” din Republica Moldova, dar și ansambluri folclorice din țară: „Plaiurile Sâmbureștilor” din Olt, „Mugurelul” din Maramureș, „Cibinul” din Sibiu, „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor, „Fanfara trompetelor de argint” şi Orchestra „Runculeţul” din Câmpulung Moldovenesc, „Poenița” din Poiana Stampei și „Balada” şi „Plaiurile Dornei” din Vatra Dornei.
Invitaţi speciali în cadrul festivalului sunt Fanfara „Rotaria” a Palatului Copiilor din Vaslui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.