În perioada 5-12 iulie se desfășoară la Suceava prima ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru, organizat de Consiliul Județean Suceava prin Muzeul Bucovinei, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Institutul Cultural Român. Partenerii sunt Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni și Teatrul ”George Ciprian” din Buzău.

Evenimentul este un laborator de creație și cercetare teatrală, în cadrul căruia sunt reunite spectacole reprezentative ale unor școli de teatru din țară și din străinătate. Obiectivul organizatorilor este atragerea spre arta dramatică a publicului tânăr, elevi și studenţi din Suceava și regiunile limitrofe, dar și oferirea unei alternative pentru turiștii care vizitează regiunea în perioada estivală.

Festivalul cuprinde trei secțiuni, Spectacole, Ateliere şi Întâlniri cu publicul. Școlile care prezintă cele mai bune spectacole vor fi premiate. Se vor acorda și premii speciale ale jurului pentru interpretare – cel mai bun actor și cea mai buna actriță.

În secțiunea Spectacole, sunt prezentate producții ale școlilor de teatru din România (Facultatea de Teatru – UNATC ”I. L. Caragiale” București, Facultatea de Teatru și Televiziune – Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea de Arte ”George Enescu”, Secția de Artă Teatrală a Facultății de Litere, Istorie și Jurnalism de la Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu) și din Marea Britanie (Drama Centre London), Polonia (Școala Poloneză de Film, Televiziune și Teatru din Lodz), Republica Moldova (Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice) și Ungaria (Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din Budapesta).

Pe data de 10 iulie, festivalul se extinde și în afara orașului Suceava, la Fălticeni (spectacolul ”Stele în lumina dimineții” – București) și la Câmpulung Moldovenesc (spectacolul ”No exit” – Chișinău).

Deschiderea festivalului are loc pe data de 5 iulie, de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Cu acest prilej, va putea fi vizionat spectacolul ”Stele în lumina dimineții”, al masteranzilor de la UNATC ”I. L. Caragiale”.

Accesul la toate spectacolele este gratuit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.