Cea de a treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru va avea loc, și în acest an, la Suceava, în perioada 4-11 iulie 2016.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, ediția a III-a

Cele mai importante școli de teatru din România, dar și patru școli de teatru din Europa de Est și spațiul balcanic își vor prezenta cele mai reprezentative producții în cadrul Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru (FIST) ce se va desfășura și în acest an la Suceava, în perioada 4-11 iulie. În acest an vor fi două spații de desfășurare a evenimentului: Teatrul „Matei Vișniec” și Auditorium „Joseph Schmidt”. Toate evenimentele vor fi cu intrare liberă.

Motivul pentru care la festival sunt invitate școli de teatru din Europa de Est și spațiul balcanic este acela că festivalul își dorește să reprezinte un punct de plecare pentru proiecte realizate la nivel internațional, pornind de la întâlnirile școlilor de teatru de la Suceava.

Anul acesta ne-am orientat către şcolile care vin din spaţiul est-european, balcanic, pentru că ne dorim ca acesta să fie un punct de plecare pentru proiecte construite la nivel european. Cred că aceasta va fi direcţia pe care acest festival ar trebui să se dezvolte în viitor”, a declarat Paul Chiributa, directorul FIST.

Universitatea de Arte Târgu Mureş – Facultatea de Arte, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu – Facultatea de Teatru, Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi – Facultatea de Teatru, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru şi Televiziune, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi – Facultatea de Arte și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București – Facultatea de Teatru sunt invitatele ediției cu numărul trei a festivalului.

Acestora li se adaugă patru şcoli de teatru din Europa de Est și spațiul balcanic: Academia de Muzică şi Arte Plastice Chişinău, Republica Moldova; Şcoala de Film Lodz, Polonia; Universitatea de Arte Bratislava, Slovacia; Academia Naţională de Teatru şi Film Sofia, Bulgaria.

Evenimentul este organizat de către Asociația FIST și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, cu sprijinul Primăriei Suceava, Institutului Cultural Român, Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și al Iulius Mall Suceava.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.