Universitatea Stefan cel Mare Suceava este in buna parte organizator si gazda al marelui eveniment aflat la cea de-a doua editie. Rectorul Valentin Popa a multumit tuturor partenerilor pentru implicarea de care au dat dovada si a mentionat ca asteptarile i-au fost depasite, evenimentul , in sine, fiind pus oarecum sub semnul indoielii.

Rectorul Valentin Popa a declarat : “ Ne bucuram sa avem, si anul acesta, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” din Bucuresti. Din punctul de vedere al universitatii, principalul nostru efort este cel legat de cazarea participantilor. Am pus la dispozitie peste 60 de camere, pentru cazarea timp de o saptamana. Ne bucuram sa fim gazde la o serie de spectacole de teatru, atat in Auditoriumul “Joseph Schmidt”, cat si in Gradina Englezeasca.”
In calitate de organizator, primarul Sucevei, Ion Lungu, a mentionat ca festivalul ar putea fi un punct de plecare pentru organizarea unui teatru la Suceava. El a mai adaugat ca municipalitatea a oferit cea mai importanta sponsorizare – 100.000 de lei. 6 trupe romanesti si 4 straine vor avea reprezentatii la “Dom Polski”, la auditoriumul Universitatii si la Muzeul Satului Bucovinean. Intrarea publicului este gratuita. Sucevenii se vor putea bucura de spectacole pana pe 11 iulie. In aceasta seara, amatorii de teatru se vor putea bucura de o piesa deosebita incepand cu ora 18, la sala Dom Polski, pieas acare se va repeta si de la ora 20. Viitorii actori ai Universitatii ” Lucian Blaga” din sibiu- Departamentul de Arta Teatrala, vor juca in pieasa ” Antisocial” de Bogdan Georgescu. Inedit si de retinut este ca spectacolul se va juca cu publicul pe scena.Suceaval!ve este partener media al manifestarii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.