Duminică, 20 mai, în centrul comunei Todirești, pe esplanada din parcul public, a avut loc Festivalul „Laleaua Pestriță”. Evenimentul a fost organizat de Primăria comunei Todirești, reprezentată de primarul Vasile Avram și Centrul Cultural Todirești, reprezentat de Rîpan Cecilia și a fost creat și dedicat Centenarului Marii Uniri.

Pe scenă, alături de edilul comunei Todirești, au fost prezente oficialități, precum Mirela Adomnicăi, prefectul de Suceava,  senatorul Virginel Iordache, senatorul Ioan Stan, dar și primari ai comunelor învecinate.

 

Manifestarea a debutat cu slujba de binecuvântare a evenimentului oficiată de un sobor de preoți, după care a urmat ceremonia de decernare a titlurilor de Cetățean de Onoare, unor personalități ale comunei Todirești. Astfel au fost înmânate 32 de plachete personalizate, diplome și flori.

După acest moment, pe scena esplanadei din părculeț au evoluat soliști și ansambluri folclorice din împrejurimi, elevi ai școlilor din comuna Todirești, dar și soliști renumiți.

Au evoluat în fața publicului destul de numeros Fanfara ,,Tradiţia” Todireşti, eleva Școlii Gimnaziale Todireşti, solista Larisa Negrușer cu melodiile „Bălăceana”, „Sârba flăcăilor” şi ,,Ca moldoveanca nu-i nimeni”, elevi ai claselor V-VIII  de la Şcolile Gimnaziale Todireşti şi Soloneţ  cu melodia Laurei Olteanu, „Acasă-i România”; „Hora Câmpulungului” şi „ Joc instrumental”  la trompetă, elevii clasei a VII-a: Tabarcea Iulian şi Munteanu Costel, profesor îndrumător Chiseliţă Dragomir, „Dans modern” cu elevii Şcolii Gimnaziale Todireşti, profesor îndrumător Niţă Elena, „Formaţia de jocuri populare” cu elevi din clasele I-IV de la Şcoala Gimnazială Costâna, îndrumători profesori Maria Grigorean şi George Morar, Ansamblul de dansuri  Călineştenii Tării Maramureşului”, însoțiți de prof. dr. Măriuca Verdeș, solistele de muzică populară, surorile Seserman Anastasia şi Teodora cu melodiile populare „Hora noastră-i din străbuni”, „Neamul meu tot așa știe”, „Țărăneasca s-o pornim”, Ansamblul de dansuri ,,Flori de pe Şomuz “ din Buneşti, instructor Ioan Ştefan, Ansamblul ,,Gelu Constantinescu”  instructor Ilena Grigorean, solista Creţu Marta Anastasia, Ansamblul Folcloric ,,Stejărelul” Cajvana, profesor coordonator, director Ciotu Iulian, solista emerită Daniela Condurache, Ansamblul de dansuri ,,Plaiurile Soloneţului”, instructor Ioan Popescu, trompetistul Laurenţiu Roznovan, renumita interpretă a muzicii pop Alessia & Group Dance, soliștii emeriți Alexandru Brădăţan și Nicolae Vieru, precum și Raluca Chisăliță, solistă de muzică ușoară şi populară).

Toți au fost premiați cu diplome, trofee și flori.

De la ora 21.00 a avut loc Balul Primăverii, în acompaniamentul Tarafului „Radu Arap “ din Chișinău și a soliștilor Iulia Hajim și Sergiu Mîțu.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.