La Departamentul Culturii al Consiliului orășenesc a avut loc o ședință de lucru pe marginea desfășurării festivalului Malanca. La ședință a luat parte secretarul Consiliului, Vasili Prodan.

„Recent a avut loc o ședință comună, la care au participat organizatoarea Festivalului Oxana Leliuk și a secretarului Consiliului orășenesc, Vasili Prodan. În cadrul acestei ședințe a fost luată decizia de a nu desfășura Malanca-fest în 2019. În fond se vor da pregătiri mai serioase pentru Malanca 2020”, a anunțat șefa Departamentului de Cultură din cadrul Consiliului orășenesc Cernăuți, Iulia Saftenco.

Reamintim că odinioară organizatoarea Oxana Leliuk a anunțat pe pagina sa de Facebook despre aceea că tradiționalul Festival al Malăncii care adună aproximativ 40 mii de persoane în centrul orașului Cernăuți cu tot felul de utilaje, necesită sprijinul puterii locale. Din păcate demnitarii locali nu întreprind nici un pas organizatoric, iar toate adresările sunt respinse. De aceea, luând în considerație situația complicată din țară și ignoranța puterii locale, va fi luată decizia de a anula desfășurarea Festivalului Malăncii în anul 2019.

Sursa: Agenția BucPress – www.bupress.eu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.