Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești, eveniment devenit deja tradiție, a ajuns la ediția a XVI-a. Manifestarea, care va avea loc în data de 14 aprilie 2019 și va reuni cei mai pricepuți meșteri populari încondeietori de ouă, este organizată de Primăria și Consiliul Local Ciocănești și de Consiliul Județean Suceava.

Deschiderea „Târgului Meșterilor Populari”, va avea loc la ora 10:00, pe Platoul „Ștefan cel Mare” și tot la aceeași ora, în sala de spectacole a Casei de Cultură „Florin Gheucă” din Ciocănești va avea loc „Dialogul Artelor”, o acțiune a Centrului Cultural Bucovina.
Între 11:00 și 13:00 vor avea trei concursuri de încondeiere a ouălor. Astfel, la Școala Gimnazială Ciocănești se va desfășura concursul „Tradiție-valoare sacră”, ediția a VII-a, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, în Sala de festivități, va avea loc ediția a IV-a a concursului „Dr. Anton Setnic”, iar Muzeul Național al Ouălor Încondeiate Ciocănești va găzdui concursul „Înv. Novac Norbert”, ediția a III-a.
La ora 12:00 este programată deschiderea „Târgului de ouă încondeiate”, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, în Sala de spectacole, iar la 12:30 vernisajul expoziției de pictură „Tradiții, datini și obiceiuri din Bucovina”, semnată de Georgiana Valentina Șcheul, la Muzeul Etnografic Ciocănești.


La ora 14:00 va avea loc o prezentare a gastronomiei tradiționale locale de post, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, în Sala de festivități, la ora 15:00 lor avea loc festivitățile de premiere ale concursurilor festivalului și discursurile oficialităților prezente la eveniment, iar la ora 16:00 este programat un spectacol folcloric.

Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări ale programului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.