Primăria și Consiliul Local Ciocănești vă invită la „Festivalul național al ouălor încondeiate”, ediția a XIV-a, în perioada 1-2 aprilie 2017.

În cadrul evenimentului vor avea loc mai multe concursuri de încondeiere, care se vor desfășura sâmbătă, 1 aprilie, în intervalul orar 12:00-14:00. Astfel, la Școala Gimnazială Ciocănești se va desfășura ediția a V-a a concursului de încondeiere „Tradiție –  Valoare Sacră”, în Sala de expoziții a Casei de Cultură „Floria Gheucă” va avea loc concursul de încondeiere „Dr. Anton Stenic”, ediția a II-a, iar la Muzeul Național al Ouălor încondeiate se va desfășura prima ediție a concursului „Înv. Novac Norbert”.

Tot sâmbătă, începând cu ora 12:00, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, în Sala de festivități, va avea loc simpozionul cu tema „Arta încondeierii ouălor la români – element constitutiv al identității naționale”. În intervalul 12:00 – 18:00 va avea loc Târgul de ouă încondeiate, iar de la ora 14:30, cei prezenți pot asculta cântece religioase în interpretarea Laurei Maria Niculiță. Începând cu ora 15:00 va avea loc Expoziția concurs „Coșul pascal” și festivitățile de premiere ale concursurilor festivalului. Invitații speciali ai evenimentului sunt Cristian Pomohaci și Ovidiu Homordean.

Tot sâmbătă, între orele 12:00 și 19:00, pe Platoul de festivități Ciocănești, se va desfășura Târgul Artizanilor.

Ziua de duminică va începe cu săvârșirea Sfintei Liturghii la bisericile din comună, iar la ora 12:00 va avea loc Redeschiderea Târgului de Ouă Încondeiate și a Târgului Artizanilor. La ora 16:00 este programat un spectacol extraordinar susținut de Ioan Bocșa și Ansamblul de Muzică Tradițională Românească „Icoane”. În deschiderea spectacolului vor urca pe scenă David și Miruna Țăran și Ana Maria Chiloti.