Comuna Ciocănești va găzdui duminică, 5 aprilie 2015, la Casa de Cultură “Florin Gheucă” cea de-a XII-a ediție a FESTIVALULUI NAŢIONAL AL OUĂLOR ÎNCONDEIATE. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina” prin Direcția Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiționale, şi Primăria și Consiliul Local Ciocănești.

Iniţiat în urmă cu zece ani, cu scopul de a menţine şi de a promova unul dintre cele mai răspândite şi cunoscute meşteşuguri din Bucovina, ce se păstrează cu sfințenie în acest spațiu , fiind transmis din generație în generație, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate a ajuns să se confunde cu numele localităţii în care se desfăşoară, Comuna Muzeu Ciocăneşti.

Evenimentul îşi doreşte să promovezesegmente ale culturii tradiţionale, precum: meşteşugurile, elemente ale patrimoniului imaterial specifice Bucovinei, literatura de specialitate, turismul cultural.

Programul festivalului este foarte variat,va cuprinde în afara tradiţionalelor concursuri de ouă încondeiate şi de încondeiat ouă, expoziţii concurs, lansări de carte, expoziţii gastronomice, concursuri de interpretare muzicală, o serie de activităţi cu caracter informativ, precum şi spectacole ce promovează folclorul specific.

Manifestarea se va încheia cu un concert extraordinar intitulat “Hristos a Înviat” la care își dau concursul : Dorel Vișan, Mariana Anghel, Ionuț Fulea, Grupul Cameral Instrumental Cantore și Grupul Vocal Anghelos.

           

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.