Duminică, 20 iulie, Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Școlar al Județului Suceava, Primăria municipiului Fălticeni, Clubul Copiilor Fălticeni și Asociația Culturală „Dumbrava minunată” au organizat la Fălticeni,Festivalul Național de Folclor “ȘEZĂTOAREA COPIILOR”.

Prin acest concurs se doreşte revigorarea activităților artistice ale elevilor, precum şi promovarea acestora la nivel local, județean și național. De asemenea, prin intermediul acestui concurs se propune realizarea unei mai bune comunicări între grupurile de copii care provin din diferite zone ale țării, promovarea ansamblurilor folclorice, a tarafurilor populare și a fanfarelor de copii, precum și evidențierea frumuseții și bogăției tradițiilor folclorice ale zonei de proveniență.

De la an la an, „Șezătoarea copiilor” s-a îmbogățit atât cantitativ, cât și calitativ, în acest an participând ansambluri folclorice, formații de jocuri populare și grupuri instrumentale din județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui și Maramureș, cuprinzând aproximativ 300 de copii.

Din juriu au făcut parte prof. Constantin Irimie – referent la Centrul Cultural „Bucovina” și având ca membrii pe înv. Gheorghe Popa, vicepreședinte și director al festivalului, prof. Nicolae Crețu, prof. Maria Crețu, prof. Dumitru Pomohaci și prof. Vasile Budușan. Locul I a fost obţinut de Fanfara din Mileanca, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Flămânzi, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Vicovu de Jos, jud. Suceava, Formația de jocuri populare de la Clubul Copiilor Fălticeni, jud. Suceava, locul II mergând laAnsamblul folcloric din Recea, jud. Maramureș, Ansamblul folcloric din Vorona, jud. Botoșani, Formația de jocuri populare din Drăgușeni, jud. Suceava, Formația de jocuri populare „Dumbrava minunată” din Fălticeni, jud. Suceava, Formația de jocuri populare de la Școala gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni și Formația de jocuri populare de la Palatul Copiilor Botoșani.

Locul III a fost câştigat de Formația de jocuri populare de la Școala gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Fălticeni, jud. Suceava, trofeul festivalului fiind obţinut de Ansamblul Folcloric „Plai Bucovinean” din Dorna Candreni, jud. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.