Comuna Ciocănești a găzduit, în perioada 17-18 august 2019, a XVI-a ediție a Festivalului Național al Păstrăvului. Manifestările au debutat sâmbătă, 17 august, cu un concurs de pescuit, urmat de o incursiune în Munții Suhard.

 „Profităm de aceste momente pentru a promova Suhardul. Muntele Suhard este unul deosebit și sperăm ca în timp să se convingă toată lumea că amenajările pe care le-am făcut, dar și peisajele merită măcăr o dată văzute. Pentru cei care sunt îndrăgostiți de munte, această plimbare nu are cum să nu le fie pe placul inimii și nu vreau să ratăm ocazia de a duce turiștii pe munte, deoarece, în 20 de minute, cei care vin la Săptămâna Plutăritului și la Festivalul Păstraăvului pot vedea ceva foarte frumos. Avem și stâni turistice, chiar dacă ele sunt folosite pe toată perioada verii pentru ceea ce sunt ele menite, însă, întrucât sunt amenajate conform standardelor actuale, cei care ajung la ele sunt încântați. De asemenea, avem solicitări chiar cu două trei luni înainte”, a declarat primarul comunei Ciocănești, Radu Ciocan.

La 18:30 a avut loc Festivitatea de premiere a câștigătorilor concursului de pescuit, după care a urmat un spectacol de muzică și poezie. Seara s-a încheiat cu un show susținut de Andreea Bălan.

„Un spectacol ca cel de astăzi (n.r. sâmbătă) cu multe formații de amatori din localitățile de pe Valea Bistriței este la fel de frumos și merge la fel de bine la sufletul spectatorilor prezenți la Ciocănești ca și unul cu nume mari. Un domn care a venit pentru prima oară a rămas plăcut surprins de eveniment și cred că lucrurile care pleacă din suflet, din inimă sunt mai plăcute decât atunci când sunt redate din calculator”, a adăugat edilul din Ciocănești.

Duminică, 18 august, a avut loc un concurs gastronomic, au fost premiați gospodarii care și-au împodobit casele cu motive tradiționale în anul 2019, precum și un spectacol folcloric susținut de artiști îndrăgiți. De la ora 19:00 atmosfera a fost întreținută de Valentina Fătu și Vasile Muraru, iar seara s-a încheiat cu un spectacol susținut de Loredana Costea și George Finiș.

„Duminică am premiat 10 familii de gospodari care, de la începutul anului și până acum, și-au făcut case noi și le-au decorat cu motive tradiționale. Noi le oferim vopselurile, ei suportă manopera, care nu e foarte ieftină, iar în cadrul Festivalului Ppăstrăvului îi premiem. Dar dacă în fiecare an 10 gopodării sunt decorate, la o populație formată din 600-700 de gospodării eu mă declar mulțumit”, a conchis Radu Ciocan.

De asemenea, în perioada 15-18 august, pe platoul „Ștefan cel Mare” din Ciocănești a avut loc și un târg al meșterilor populari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.