Duminică, 8 iulie, în comuna suceveană Cornu Luncii a avut loc Festivalul Produselor Tradiționale, în aceeași zi locuitorii sărbătorind și Ziua Comunei.

Întrucât ne aflăm într-un an istoric evenimentele s-au derulat sub egida Centenarului Marii Unirii, locația unde a avut loc Festivalul Produselor Tradiționale fiind acoperită cu o cupolă tricoloră, cu două steaguri ale României formate din umbreluțe de culoare roșie, galbenă și albastră.

Nici locația unde s-a desfășurat evenimentul nu a fost una întâmplătoare, fiind vorba de locul în care a fost vama româno-austriacă.

În deschiderea evenimentului, alături de primarul Gheorghe Fron au fost și alți colegi primari, dar și parlamentarii Alexandru Rădulescu și Emanuel Havrici.

Bine ați venit la cea de-a patra ediție a festivalului nostru, astăzi când la noi e mare sărbătoare. Comuna noastră apreciază și cinstește tot ce este frumos și autentic: portul, tradițiile, jocurile populare românești și, mai ales, produsele tradiționale, și tocmai de asta a luat naștere acest festival. Le mulțumesc tuturor participanților care au venit astăzi să le arate și oaspeților noștri lucrurile frumoase pe care le deținem”, a declarat primarul Gheorghe Fron.

Deputatul PSD Alexandru Rădulescu l-a felicitat pe primarul Gheorghe Fron pentru organizarea acestui eveniment, dar și pentru tot ce a făcut pentru localitatea pe care o conduce.
Vă felicit pentru ca într-adevăr, comuna Cornu Luncii are ce promova și dumneavoastră reușiți să promovați tot ceea ce este bun în această zonă. Vă felicit că promovați oamenii comunei, oameni deosebiți, atât cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, dar și cei care s-au evidențiat atât la nivel județean, cât și la nivel național”, a transmis Alexandru Rădulescu.

Toți cei care au fost prezenți la Cornu Luncii au avut bucuria să guste din bucatele prezentate la standurile special amenajate: dulcețuri, zacuscă și ghiveci de legume, siropuri de fructe, vișinată, zmeurată sau afinată, toate cu gustul de odinioară.

Primarul Fron, promovare continuă a oamenilor din comuna sa

Tot în cadrul evenimentelor derulate pe 8 iulie, edilul comunei, i-a premiat și în acest pe cei care de 50 de ani trăiesc împreună, dar și pe cei care de-a lungul timpului s-au remarcat.
Impresionant a fost faptul că dintre cele 7 persoane care au fost declarate „Cetățeni de onoare”, 6 au fost colonei.

Mai avem 34 de cetățeni, și cu cei șase, avem 40 de colonei cetățeni de onoare, precum și doi generali. Asta dovedește că aici există un cult pentru armată, este un cult pentru cei care se jertfesc pentru ca noi să trăim în pace”, a spus Gheorghe Fron. Astăzi oferim aceste diplome lt.col.ing. Ioan Pohoață, lt.col. Costel Avram, col.rez. Maricel Ursulescu, comandor rez. Dumitru Cajvan, col.rez.dr. Vasile Scutaru și col.rez. Ionel Viorel Chiriac, precum și doamnei profesoarei Albumița Chiriac”, a transmis Fron.


Manifestările de ieri de la Cornu Luncii au inclus şi mai multe spectacole de muzică populară susţinute de interpreți consacrați precum Alexandru Brădățan, Grigore Gherman, dar și de ansambluri din mai multe județe ale țării și de peste graniță.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.