A XXI-a editie a Festivalului interjudetean de interpretare a folclorului muzical – instrumente aerofone “SILVESTRU LUNGOCI”, va avea loc duminica, 28 iunie, incepand cu ora 13.00, in comuna Horodnic de Jos.

Omagiind tradiţia folclorului muzical din Bucovina, cu interpreţii săi originali, repertoriul de importantă valoare stilistică şi artistică, diversitatea instrumentelor muzicale, Festivalul – concurs SILVESTRU LUNGOCI” şi-a propus păstrarea, promovarea şi conservarea acestor moşteniri, în mod special din vatra folclorică a Rădăuţilor.

Concursul, care va da posibilitatea de afirmare instrumentelor aerofone arhaice: fluier, tilincă, fluier mare, cimpoi dar şi celor moderne: clarinet, trompetă, se va desfășura pe trei secțiuni: poliinstrumentiști (copii și maturi), monoinstrumentiști (copii și maturi) și grupuri instrumentale aerofone. Jurizarea și festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi.

Invitat special în spectacol este Ansamblul Artistic “Ciprian Porumbescu”, alături de care vor evolua pe scenă Grupul folcloric “Brădetul” din Horodnic de Jos și Fanfara “Florile Bucovinei” din Cândești, județul Botoșani.

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural “Bucovina”, Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria şi Căminul Cultural Horodnic de Jos sunt organizatorii evenimentului și îi așteaptă pe suceveni să participe în număr cât mai mare la Festival.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.