În perioada 11-13 iulie, la Gura Humorului va avea loc cea de-a XXIV-a ediție a , Festivalului Internațional de Grafică Satirică și Literatură Umoristică, „Umor … La gura Humorului”.

Această ediție este organizată de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria Orașului Gura Humorului și Primăria Comunei Mănăstirea Humorului, iar la eveniment vor participa 182 de concurenți din Europa, Asia, America și Africa.

Festivalul are două secțiuni, una de Grafică Satirică, la care participă 126 de concurenți din 33 de țări, și o secțiune de Literatură Umoristică, la care participă 56 de concurenți din România și Republica Moldova.

Programul festivalului începe astăzi, 11 iulie, la ora 16:00, la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina. Cu acest prilej vor fi vernisate „Salon 2014” dar și expoziții personale. Manifestarea va fi animată de un concert al trupei „Fără zahăr” și un recital al Ansamblului folcloric „Haiducii” din Rezina, Republica Moldova.

Atelierele de grafică satirică se desfășoară vineri, între orele 17:30-19:30, sâmbătă,între orele 11:00-13:00 și 17:00-19:00 și duminică între orele 11:00 și 13:00.

Cei care vor juriza lucrările de la secțiunea de grafică satirică vor fi Președintele de onoare al Festivalului Internațional „Umor la … Gura Humorului”, Ștefan Popa, președintele secțiunii grafică satirică , Sandro Pogialli, 4 jurați din România și alți 4 din Serbia, Franța, Germania și Italia. Din juriul de la categoria literatură umoristică fac parte președintele de onoare al acestei secțiuni,George Corbu, președintele, Cornel Udrea dar și Ioan Petru Gâdea, Ioan Toderașcu și Carmen Veronica Steiciuc.

În ultima zi a festivalului vor fi premiate cele mai bune lucrări ale acestei ediții a festivalului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.