Data de 25 martie a fost desemnată ca Ziua Poliţiei Române prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002. La această dată se sărbătoreşte şi Buna Vestire, simbol aflat pe primul steag al Marii Agii, preluat în timp şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

În fiecare an, cu ocazia zilei de 25 martie, oamenii legii organizează diferite activităţi pentru a sărbători Ziua Poliţiei Române în compania populaţiei în slujba căreia se află, pentru a-şi serba eroii şi pentru a-i aprecia pe cei mai buni.

În acest an, în data de 24 martie la orele 10, la sediul IPJ Suceava a avut loc ceremonia de avansare în gradul profesional următor a agenţilor şi ofiţerilor de poliţie. După intonarea imnului naţional, s-a dat citire mesajelor ministrului Afacerilor Interne şi şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române. Şeful inspectoratului de poliţie judeţean Suceava, a citit ordinele de avansare în grad şi i-a felicitat pe poliţişti. Au fost avansaţi la termen 59 de ofiţeri şi 114 de agenţi de poliţie.
Pentru activităţile deosebite desfăşurate în anul precedent, au fost avansaţi înainte de termen un agent şi un ofiţer de poliţie.
Totodată, au fost comemoraţi poliţiştii căzuţi la datorie, fiind ţinut un moment de reculegere şi fiind depuse coroane de flori tricolore la monumentul ridicat în cinstea acestora în faţa sediului IPJ Suceava.

DSC_1491 DSC_1613