Poveste incredibilă în Suceava, unde o fată de 9 ani este chemată în judecată pentru plata unor analize de acum aproape 6 ani.

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava i-a spus mamei în 2012 că nu trebuie să achite nimic, dar recent a avut parte de o surpriză. A aflat că are de plătit aproape 150 de lei cu tot cu penalități către Casa de Asigurări.

Totul a început în 2012, când fetiţa, care pe atunci avea 3 ani, a ajuns la spital, unde i s-a făcut un set de analize decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. După ce a fost externată, mama s-a dus cu ea şi la un laborator privat pentru aceleaşi teste. Două luni mai târziu, a primit o înştiinţare prin care era anunţată că trebuie să plătească contravaloarea lor: 87 de lei.

“Avem şi prima notificare trimisă de CAS în 2012. Am fost cu fetiţa acolo şi mi s-a spus că nu este nicio problemă şi că nu se poate tăia chitanţă pe un minor”, spune mama.

Abia în primăvara acestui an a aflat că încă era datoare.

“A doua notificare am primit-o în 2018, cu suma de 158 de lei, dar nu am mai ajuns, pentru că trebuia să merg să nasc”, spune femeia.

Mama susţine că nu suma este problema, ci faptul că nu a fost contactată la timp de CJAS Suceava, iar acum fetiţa ei de 9 ani este chemată în instanţă.

”Copilul meu de 9 ani este trimis în judecatp. Nu are tutore, nu are nimic. Îmi simt copilul hărţuit de către CAS Suceava. A venit la noi plângând când a auzit discuţia din casă”, spune femeia.

Reprezentanţii Casei de Asigurări se apăra şi spun că nu ar fi vorba de nicio greşeală.

Cristi Bleorțu, director CJAS Suceava: ”În cazul în care CAS constată că în perioada de valabilitate a biletului de trimitere pentru investigaţii medicale, asiguratul a fost internat într-un spital, dar declaraţia pe propria răspundere este contrară celor constatate, prejudiciul se recuperează de la asigurat.

Mama copilei spune că va ataca săptămâna aceasta decizia de chemare în judecată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.