Momente sfâșietoare în Australia. O fetiță de un an a fost fotografiată în timp ce se joacă lângă sicriul tatălul, un pompier căzut la datorie în urma incendiilor care au devastat țara. Cu zâmbetul pe chip și casca pe cap, copila a refuzat să plece de lângă bărbatul pe care nu îl va mai vedea vreodată.

Zâmbetul micuței Charlotte O’Dwyer, fiica pompierului Andrew O’Dwyer, răspus în preajma Crăciunului în lupta cu flăcările, a fost singurul care a adus lumină în ceremona plină de lacrimi și durere.

Purtând pe cap casca tatălui și o medalie de onoare pe rochiță, copila a mâncat chipsuri și s-a jucat pe lângă sicriu – un gest de o puritate care copleșește.

Andrew O’Dwyer, în vârstă de doar 36 de ani, a murit la sfârșitul lunii decembrie după ce autospeciala în care afla s-a răsturnat în timpul unei intervenții, în apropiere de orașul Buxton, din statul North South Wales.

Alături de pompier a murit și căpitanul adjunct al detașamentului, de asemenea tatăl unui copil.

Un comisar a început să plângă: „Ne-a părăsit doar pentru că este un erou”

Premierul Scott Morrison, alături de prim-ministrul statului North South Wales, dar și înalți oficiali, au fost printre sutele de persoane ce i-au adus un ultim omagiu eroului căzut la datorie.

Colegii lui au format o gardă de onoare și i-au purtat sicriul în biserică, salutându-l pentru ultima oară și punându-și mâinile în dreptul inimii.

Copleșit de emoție, un comisar a început să plângă în timp ce le vorbea micuței Charlotte și mamei sale, Melissa.

Într-o cuvântare de câteva minute, comisarul Fitzsimmons i-a spus copilei că tatăl ei a fost un erou. „Charlotte ar trebui să știe că tatăl ei a fost un om special și modest, care ne-a părăsit doar pentru că este un erou. Nu sunt cuvinte care pot exprima durerea și respectul pentru pierderea lui Andrew în acel tragic accident”, a mărturisit Fitzsimmons.

„Deși inima mea e frântă, m-ai făcut foarte mândru”, a spus tatăl pompierului ucis.

Băieţel de nici doi ani, decorat la înmormântarea tatălui

Un băiețel de nici doi ani al unui pompier care a murit în incendiile violente din Australia a fost decorat în memoria tatălui său. Scena emoționantă s-a derulat chiar la înmormântarea bărbatului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.