Deliberativul județean s-a reunit astăzi, 22 martie, în ședință extraordinară,  pentru a vota proiectul privind repartizarea pe unitate administrativ teritorială a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale . Opt dintre consilierii județeni au fost absenți.

Trebuie precizat că Dan Cușnir, consilier județean PSD,  a părăsit sala de ședințe după ce a anunțat că aleșii județeni PNL știau de marți de reuniune iar cei din PSD au aflat abia aseară.

În ceea ce privește repartizarea sumelor venite de la Ministerul de Finanțe, din TVA și impozitul pe venit către primăriile din județul Suceava, șeful deliberativului  județean a precizat că, conform noii legi a bugetului, cărțile sunt făcute la București, Consiliul Județean Suceava, fiind doar un intermediar în distribuirea sumelor.

Despre aceeași problemă a vorbit și consilierul județean Ioan Moraru care a precizat că nu este corect ca toate să se spargă în capul deliberativului județean, din moment ce directivele sunt venite de la Ministerul Finanțelor.

„Noi suntem un filtru, iar eu sunt, în momentul de față, părtaș, la vot. Dacă se face un lucru rău, toți primarii vor sări și în capul consilierilor județeni, ceea ce este nedrept”, a precizat consilierul județean Ioan Moraru.

În ceea ce privește nemulțumirile consilierilor județeni de la PSD, privind modul în care au fost convocați să participe la ședința extraordinară de vineri, consilierul Mihai Grozavu îi atrage atenția președintelui Flutur, sugerându-i să facă mai des întâlniri cu deliberativul.

 „Într-adevăr, primarii sar în capul consilierilor județeni. M-au întrebat mai mulți primari, iar eu eram nedocumentat. Vă recomand, domnule președinte, să faceți mai multe întâlniri cu deliberativul județean, decât faceți cu presa, pentru că , eu când merg în teritoriu, trebuie să merg în cunoștință de cauză”, a declarat consilierul județean PSD, Mihai Grozavu.

Președintele Consiliului Județean Suceava, a făcut mai multe precizări referitoare la acuzele pe care i le aduc consilierii din opoziție. Acesta recomandându-i lui Grozavu să consulte legile care sunt publice, pentru că este inacceptabil să ocupi un fotoliu și să nu știi ce conține o lege dată de cei de la putere, culmea cu care se află în același partid.

 „Eu înțeleg multe și înțeleg și când sunt nemulțumiri nejustificate. A aștepta legea bugetului de stat o bucată de vreme, a ști că ea prevede lucruri clare și că ea e publică, necunoașterea ei de către un consilier județean este un lucru grav. Se știa clar că noi trebuie să ne întâlnim în  7 zile. Am avut din partea grupului liberal, colegi plecați în țară, sau unii pregătiți să plece și și-au amânat plecările ca să vină astăzi la ședință și le mulțumesc.  Dacă în alte situații se poate discuta și altfel, aici a fost alb sau negru, deci nu era ceva care trebuia știut dinainte. Știați că asta este legea. Desconsiderarea este față față de primari, care s-au dus acasă și așteaptă să ne ridicăm de la masă, nu să ne luăm jucăriile și să mergem să ne jucăm cu ele în nisip, ci să rămânem și să votăm aici da sau nu. Asta este responsabilitatea”, a precizat Gheorghe Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.