Marți, 14 mai, în jurul orei 18.15, patrula de poliție rurală din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea acționa în baza planului propriu de acțiune pe linia prevenirii faptelor de contrabandă, efectuând activități de control trafic pe raza comunei Marginea.

În cadrul acestor activități a fost observat în trafic autoturismul marca VW Sharan de culoare gri înmatriculat în Bulgaria care se deplasa pe drumul DN2E – com. Marginea. Întrucât autoturismul în cauză prezenta suspiciuni cu privire la transportul de mărfuri ilegale, s-a procedat la efectuarea de semnale luminoase și acustice pentru oprirea acestuia, fără rezultat.

După circa 500 de metri parcurși, ajuns în albia pârâului Sucevița, conducătorul auto a sărit din autoturism, abandonându-l și fugind spre strada Industrială, trecând prin apă.

S-a procedat la somarea prin portavoce, conducătorul auto continuând să fugă, nesupunându-se somațiilor, astfel pornindu-se în urmărirea pedestră a acestuia.

În aceste împrejurări, un agent de poliție a executat un număr de 5 focuri de armă în plan vertical, fără ca persoana urmărită să se supună.

Ajungându-se într-o zonă cu imobile, persoana urmărită a fost pierdută din raza vizuală, fiind luată legătura imediat cu celelalte echipaje de poliție planificate în acțiune, care s-au deplasat cu rapiditate în locul indicat, efectuând o scotocire a zonei.

Astfel, în jurul orelor 20.00, conducătorul auto a fost identificat, fiind ascuns într-o gheretă a unei societăți comerciale, la circa 1 km de locul în care a abandonat autoturismul.

S-a procedat la legitimarea conducătorului auto, stabilindu-se că acesta se numește Petru B. de 34 ani din Vicovu de Sus.

S-a procedat la efectuarea controlului asupra autoturismului marca VW Sharan, înmatriculat în Bulgaria, ocazie cu care s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau mai multe cartușe de țigări, marca Marvel, fără timbru.

Autoturismul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde s-a procedat la inventarierea pachetelor de țigări identificate în interiorul autoturismului, în zona banchetei din spate (care fuseseră demontată anterior) și în zona portbagajului, ocazie cu care s-a constatat că în autoturism, se afla cantitatea de 31.798 pachete de țigări marca Marvel, fără timbru, în valoare aproximativă de 350.000 lei, care a fost confiscată.

Autoturismul în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți până la finalizarea cercetărilor.

Prin ordonanțele din 15.05.2019, s-a dispus și confirmat efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Petru B., pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă” și s-a dispus reținerea suspectului  Petru B. pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu 15.05.2019, orele 03:05, fiind în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Suceava.

La expirarea măsurii, suspectul urmează a fi prezentat la Judecătoria Rădăuți, pentru luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

În cauză se impune efectuarea unei cercetări administrative pentru recuperarea prejudiciului, respectiv completarea muniţiei poliţistului în cauză.

Sursa foto: Atenție Poliția!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.