Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că a avut discuții la la sediul Băncii Mondiale din România, în ceea ce privește dezvoltarea urbană sustenabilă pentru perioada de dezvoltare 2021-2027. La această dezbatete au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai agențiilor de dezvoltare și ai ministerelor.

„Am susținut folosirea ca instrument de finanțare, în exercițiul financiar european următor, ITI-Investiții Teritoriale Integrate, care au fost și sunt folosite în Polonia și au accesarea de fonduri foarte bună, cu care putem promova proiecte în Asociația «Moldova se Dezvoltă» și în «Zona Metropolitană» Suceava”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Potrivit edilului, unul dintre proiectele care se pot finanța în zona metropolitană (Zona Urbană Funcțională, în conceptul Băncii Mondiale) este Ruta Ocolitioare nr.2, care va devia traficul către Botoșani, pe direția: European 85 – Cumpărătura – Ipotești – Tișăuți -Salcea, proiect care a iesit câștigător în urma consultărilor făcute de către Banca Mondială, a cărei valoare, conform proiectului realizat de municipalitate, este în jur de 40.000.000 €.

„Pe o simulare făcută de Banca Mondială, Zona Funcțională Suceava (ZUF) ar putea primi, în exercițiul financiar 2021 – 2027 suma de 185.416.313 € din care în municipiul Suceava 140.278.476 €”, a conchis primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.