Vineri, 1 noiembrie, în jurul orei 21:30, un puternic incendiu a izbucnit la o cabană din Vatra Dornei. Este vorba de Cabana Gigi Ursu,  cea mai veche cabană privată din România. Din păcate, clădirea a ars din temelii odată cu peste 50 de ani de tradiție cultură și istorie.

Potrivit reprezentanților ISU Suceava, cabana nu era locuită, iar incendiul a fost observat de la distanță și anunțat când deja ardea generalizat clădirea (din lemn).

Salvatorii au avut o misiune grea, întrucât suprafața a fost una mare, în jur de 600 de mp și exista pericolul ca incendiul să se propage la fondul forestier, la un grajd și la o altă construcție anexă.

Pentru stingerea incendiului, pompierii militari au intervenit  cu 6 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, de la Detașamentele de Pompieri Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc. În sprijinul acestora sosind și lucrători de la SVSU Dorna Arini.

Incendiul a fost lichidat dupa aproape 10 ore de efort susținut din partea forțelor de intervenție.

Potrivit bilanțului final, a ars cabana, parter+etaj, pe aproximativ 600 mp, cu bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect sau deteriorat.

Trebuie precizat că instalația de alimentare cu energie electrică era asigurată cu un generator și cu panouri fotovoltaice.

Au fost salvate un grajd, o construcție anexă și fondul forestier.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.