Vineri, 22 aprilie 2016, la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” Suceava, s-a desfăşurat activitatea „Fii conştient, NU dependent”, în cadrul programului naţional Şcoala ALTFEL cu tema „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, ediţia 2016.

Și părinții au participat la această activitateLa această activitate au  participat elevi şi profesori, iar printre invitaţi s-au numărat părinţi şi reprezentanţi ai comunităţii locale.

„Activitatea a constat în dezbateri şi prezentări de lucrări ştiinţifice într-un mediu pur  educaţional. Au fost analizate o serie de sloganuri aşa cum sunt regăsite acestea în mediul social şi chiar în mediul virtual şi, care, au drept corespondent fapte, întâmplări adevărate, în lumea reală. O astfel de activitate este menită să aducă în centrul atenţiei problema dependenţei de droguri în mediul şcolar. De asemenea au fost vizualizate filme documentare şi de informare în care au fost prezentate mărturii ale unor persoane care au trecut prin astfel de evenimente neplăcute. Este o realitate dură, indiferent de forma în care se manifestă şi tocmai, de aceea, trebuie să ne implicăm cu toţii, prin metode şi mijloace educaţionale şi sociale, să o transformăm, să o schimbăm, să devină mai bună”, a declarat responsabilul acestei activităţi, profesoara Carpiuc Gabriela Mariana.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.