Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), în colaborare cu Asociația Tinerilor Istorici și Diplomați (ATID), organizează în perioada 31 martie – 14 aprilie Campania Umanitară „Fii și tu iepurașul de Paște al lui Sebastian!”

Prin această campanie umanitară, organizatorii își propun să contribuie la viitoarele operații ale lui Sebastian Crăciun, un tânăr poet în vârstă de 11 ani, din Câmpulung Moldovenesc, diagnosticat de la vârsta de 3 luni cu tetrapareză spastică. În urma intervențiilor chirurgicale efectuate până în prezent, precum și a tratamentului medicamentos, Sebastian a reușit să își recupereze mobilitatea mâinilor în proporție de 80%. Deși posibilitățile materiale ale părinților au fost limitate încă de la debutul bolii, aceștia nu au precupețit niciun sacrificiu pentru recuperarea băiețelului. În pofida dizabilităților fizice ale acestuia, de la vârsta de 4 ani părinții l-au înscris la grădinița normală din oraș, unde a continuat să meargă până la începerea școlii. Sebastian a reușit să scrie până la această vârstă 2 cărți de povești și poezii pentru copii, artă care l-a ajutat să treacă mai ușor peste această boală și să își înfrunte condiția. Următoarea operație, care va putea să îl pună pe picioare, va avea loc în luna mai la Chișinău, intervenție pentru care Sebastian are nevoie de aproximativ 1800 de euro.

Campania umanitară „Fii și tu iepurașul de Paște al lui Sebastian”, se derulează pe parcursul a două săptămâni, printr-un program de strângeri de fonduri, piesă de teatru și concert umanitar.

Urnele pentru strângerea de fonduri vor fi amplasate la Carrefour, liceele județene și la Universitatea Ștefan cel Mare (Book Cafe, Restaurant USV), în intervalul orar 10:00 – 18:00, pe tot parcursul campaniei.

Piesa de teatru va fi susținută de către Teatrul Fabulinus, pe data de 9 aprilie, ora 18:00, în Auditorium Joseph Schmidt.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.