Liderul filialei TSD Suceava, George Șoldan, a anunțat că poziția președintelui Tineretului Social-Democrat, Gabriel Petrea, față de actuala criză politică, nu reprezintă opinia structurii pe care acesta o conduce.

Opinia personală a colegului nostru Gabriel Petrea nu reprezintă opinia noastră! Cu siguranța este de dorit mai mult dialog,însă nu este corectă asumarea unei astfel de poziții fără sa existe o decizie a organizației. Probleme importante precum componența guvernului și viitorul politic al partidului se decid în CEX și nu într-o postare pe Facebook! În numele organizației TSD Suceava și al meu în calitate de președinte, ne delimităm în mod categoric de comunicatul dat de Gabriel Petrea”, a transmis George Șoldan, președintele TSD Suceava.

Preşedintele TSD, Gabriel Petrea, afirmă într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat şi că numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid.

„Propunem o mult mai clară definire a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare şi control trebuie să fie instituţionalizate, să nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toţi membri. Numirile în funcţii publice trebuie făcute cu responsabilitate, ţinând cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci şi de competenţă. Atunci când greşim, trebuie să acţionăm rapid şi să facem schimbările care se impun.

Un mecanism transparent de promovare şi de gestionare a resursei umane trebuie să devină realitate – nu se mai poate sări peste rând, nu se mai poate promova atât timp cât competenţa administrativă şi politică nu au fost probate. Numirile în funcţiile publice nu mai pot fi surprize pregătite de lideri pentru că, aşa cum am văzut, lipsa de autonomie a celor cărora le încredinţăm funcţii publice generează crize. Un Consiliu Naţional sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondării organizării partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea şi clarificările de care avem atâta nevoie”, spune Petrea.

De asemenea, Petrea cere mai multă disciplină și coerență în raport cu programul de guvernare, cu măsurile propuse ca soluții pentru problemele identificate acum doi ani, cu așteptările pe care le au cei care au votat PSD.

„Mai înseamnă și să ne păstrăm atenția concentrată pe aceste elemente și să nu pierdem din vedere pădurea din cauza copacilor. Putem să pierdem guvernarea fiind mai preocupați de oameni decât de idei, dacă suntem mai atenți la comunicare decât la fondul măsurilor, dacă suntem insuficient de atenți la consecințele măsurilor adoptate. Am fost nepermis de mult prinși în diferite crize având în vedere că avem o majoritate parlamentară solidă. Am fost insuficient de disciplinați în raport cu programul de guvernare și am fost, paradoxal, în același timp, insuficient de flexibili la schimbările economice și sociale”, a mai transmis Gabriel Petrea într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei pe care o conduce.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.