Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, thriller-ul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge și la spectatorii din Suceava.

Filmul premiat la Cannes și la TIFF și nominalizat la European Discovery 2016 poate fi văzut la Cinema Modern din Suceava vineri (28 octombrie) și luni (31 octombrie) de la ora 18:20, iar duminică (30 octombrie), de la ora 19:00. Alte două proiecții sunt programate pe 4 noiembrie, de la ora 20:10, și 5 noiembrie, de la ora 14:10.

dragos-bucur_caini_photo-credit-iulia-weiss

Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

vlad-ivanov_caini_credit-foto-iulia-weiss

„Câini” a fost selecționat în festivaluri din peste 10 țări și a fost nominalizat la European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, trofeu acordat în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde „Câini” a obținut două distincții importante, printre care și Premiul pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu. Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică.

„Opera unui talent veritabil. Impresionant”, scrie publicația franceză Télérama. „Câini este mai apropiat de western-ul american decât de cinema-ul românesc contemporan”, apreciază revista Les Inrockuptibles. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, notau criticii americani de la Film Comment.

Bogdan Mirică este scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre (2014) și a obținut numeroase premii pentru scurtmetrajul Bora Bora (2011).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.