Miercuri, 26 octombrie, începând cu ora 17:00, la Biroul Francez va fi proiectat filmul OSS 117 : Le Caire, nid d’espions, în cadrul proiectului După-amiezi francofone la Suceava.

OSS 117 : Le Caire, nid d’espions este un film francez regizat de Michel Hazanavicius, lansat în anul 2006, a cărui acțiune debutează în Egipt, anul 1955, când orasul Cairo devine un adevărat cuib de spioni. Toți se suspectează și se tem unii de alții, toți complotează împotriva tuturor: englezi, francezi, sovietici, familia regelui căzut în dizgrație care dorește să-și recapete tronul, Acvilele lui Keops, secta religioasă care vrea să vină la putere.

Președintele Republicii Franceze trimite la fața locului arma secretă a serviciilor sale de spionaj, adică pe Hubert Bonisseur de La Bath (Jean Dujardin), supranumit OSS 117, pentru a face ordine în acest „talmeș-balmeș” care stă să degenereze într-un haos total.

Și de această dată, publicul prezent la proiecția filmului va avea posibilitatea de a intra în dialog cu noul lector de franceză din cadrul Universității „Ștefan cel Mare”, Benoît Gustot.

oss_117_le_caire_nid_d_espions

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.