Așa arată o comunitate unită! La Păltinoasa, campionul de la Tokyo, Cosmin Pascari, a avut parte joi, 12 august, când a ajuns acasă, de o primire memorabilă: cei de la Ansamblul Folcloric și-au ridicat pălăria în fața lui, edilul comunei, Eduard Wendling,  l-a primit cu flori și un consistent premiu în bani, iar oamenii din comună au stat la rând pentru a face fotografii cu el.

Privită dintr-o margine, această primire a arătat mult mai multe: s-a văzut cum Bucuria adună oamenii mai bine ca oricine altcineva, s-a văzut cât este de important ca liderul dintr-o comunitate să fie și un bun exemplu, la fel cum a fost și Eduard Wendling, și s-a văzut cum un campion poate avea emoții mai mari ca la Tokyio, la Păltinoasa, pentru că unde e acasă, e și inima fiecăruia dintre noi.

Ce oameni! Ce emoții! Ce binecuvântare!

Să fie laolaltă campionul cu părinții săi, care nu au ocupat primul rând nicidecum și nici nu s-au înghesuit să fie primii care să facă fotografii cu al lor copil!

Să fie la un loc campionul cu preotul care s-a rugat pentru el și cu primarul care l-a făcut Cetățean de Onoare încă din primul său mandat în fruntea comunei Păltinoasa!

Practic, ce s-a întâmplat joi la Căminul Cultural, a fost  o continuare a felului în care Primăria Păltinoasa și primarul Eduard Wendling aleg să își cinstească valorile locale.

În mesajul său fără cusur, extrem de emoționant, edilul i-a mulțumit campionului care a obținut argint la Jocurile Olimpice pentru că prin perfomanțele sale, și locul natal devine cunoscut.

Din partea Primăriei Păltinoasa, Cosmin a primit suma de 25.000 de lei, iar din partea primarului Eduard Wendling, prin firma sa, a primit, de asemenea, 25.000 de lei.

Totodată, Ansamblul Folcloric al comunei, i-a oferit campionului un scurt program artistic!

Filmul unui campion și întoarcerea sa acasă, în materialul video de mai jos!

 

Una dintre medaliile pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo a venit de la echipajul de patru rame fără cârmaci. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari sunt cei patru magnifici care au obținut argintul. 

 Cei patru componenţi ai bărcii României sunt vicecampioni europeni la Varese, anul acesta, şi vicecampioni mondiali la Linz, în 2019. Ţigănescu, Berariu şi Pascari sunt şi campioni europeni în 2018, la Glasgow. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.