Desi au trecut deja mai bine de opt ani de la demararea proiectului si acesta inca nu este gata, trebuie subliniat faptul ca Soseaua de Centura a Sucevei nu este vreo autostrada sau drum expres, ci un simplu drum 1X1 care ar urma sa ocoleasca municipiul resedinta de judet pe la vest, incepand de la intrarea DN2 dinspre Falticeni/Bucuresti, intersectand DN17 la iesirea spre C-lung Moldovenesc/Vatra Dornei/Cluj si terminand in DN2 spre Siret.

Acest drum cu o banda pe sens al carei constructii a demarat in urma cu 11 ani – a fost scos la licitatie de catre Compania de Drumuri, la trei ani de la abandonarea lucrarilor la stadiul de circa 85%. Valoarea estimata a lucrarilor de finalziare este de circa 18,8 milioane de euro, iar termenul de finalizare ar urma sa fie 9 luni de la semnarea noului contract. Cu toate acestea, in bugetul Ministerului Transporturilor pe 2018 proiectul Centurii Sucevei are ZERO lei alocati. 

Potrivit anuntului de participare publicat in SEAP de catre Compania de Drumuri, valoarea proiectului este estimata la 87,652,226.89 RON (18,813,527.99 EUR), fara TVA.

Termenul de finalizare al lucrarilor va fi de „9  luni incepand de la data atribuirii contractului”, in timp ce garantia va fi de minim 60 de luni.

Licitatia va fi atribuita in baza celui mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste pretul ofertei (90%) si perioada de garantie a lucrarilor (10%).

Data finala pentru depunerea ofertelor este 25 aprilie.

In bugetul pe 2018 al Ministerului Transporturilor, insa, Soseaua de Centura a Municipiului Suceava nu are nici un leu alocat pe credite bugetare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.