Primarul comunei Dorna Candrenilor, Dănuț Candrea, a semnat două contracte pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condițiile Programului Național pentru Dezvoltare Locală, pentru modernizarea drumurilor comunale, dar și pentru modernizarea drumurilor de acces la exploatațiile forestiere din localitate.
Drumurile comunale propuse modernizării, în lungime totală de 4.505 ml, asigură accesul locuitorilor satelor comunei Dorna Candrenilor la principalele obiective economice, sociale și instituții: școală, grădiniță, căminul cultural, moară, punctul sanitar uman și punctul sanitar veterinar, magazine, biserici, cimitir.
Este vorba despre drumul comunal Răchita (1.860 ml), drumul comunal Piatra (800 ml), drumul comunal Biserica Poiana Negrii (525 ml), drumul comunal Secu – Pripor (500 ml), strada Gării (220 ml) și drumul comunal Biserica Dorna Candrenilor (600 ml).
Lucrările care se vor executa au ca scop menținerea în permanență a caracteristicilor tehnico-funcționale ale acestor drumuri, precum și îmbunătățirea lor în raport cu cerințele traficului rutier actual și de viitor. Oportunitatea investiției este permanentă, dată fiind importanța rețelei de căi de transport în cadrul localităților din zonă, precum și dorința de creștere a nivelului de trai a locuitorilor”, a declarat primarul Dănuț Candrea.
Drumurile de acces la exploatațiile forestiere care urmează a fi modernizate au o lungime totală de 6.800 ml. Este vorba de drumul forestier Gligu, pe o lungime de 1.764 ml, drumul forestier Pârâul Pietrei, pe o lungime de 1.069 ml și drumul forestier Secu, pe o lungime de 3.977 ml.
Valoarea total eligibilă a proiectului de modernizare a drumurilor comunale din Dorna Candrenilor este de 4.431.026,26 lei, iar valoarea total eligibilă a proiectului de modernizare a drumului de acces la exploatațiile forestiere este de 6.670.129,58 de lei.
Nu ne vom opri din elaborarea și implementarea proiectelor care să le ofere confort și bunăstare celor de aici. Îmi doresc ca locuitorii din Dorna Candrenilor să fie mândri de comuna lor, iar cei care ne vizitează să rămână cu o impresie plăcută”, a mai declarat primarul Dănuț Candrea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.