Cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Ministerul Finanţelor Publice lansează o emisiune aniversară de titluri de stat pentru populaţie, a treia în cadrul programului „Tezaur”, ediţia „Centenar”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţei Judeţeane a Finanţelor Publice Suceava, Oana Violeta Apetrea, valoarea nominală a unui titlu de stat este de 1 leu, cu maturitate de 24 de luni, la o rată de dobândă foarte avantajoasă, de 4,5%, veniturile aferente fiind neimpozabile. C

Conform AJFP, pentru a veni în întâmpinarea celor interesaţi, după încheierea perioadei de subscriere, va fi organizată o tombolă prin care 1.000 de investitori în noua emisiune de titluri de stat vor fi selectaţi pentru a primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, acordat în perioada imediat următoare declarării câştigătorilor.

Printre condițiile pe care cei care doresc să achiziționeze aceste titluri se numără împlinirea vârstei de 18 ani, inclusiv de cele care au participat şi la emisiuni anterioare.

„În perioada 26 noiembrie-14 decembrie, titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile operative ale Trezoreriei statului, în intervalul 26 noiembrie-13 decembrie prin reţeaua de oficii poştale din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie-12 decembrie de la cele din mediul rural. Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei, dobânda se calculează anual şi se plăteşte la termenele din prospectul de emisiune”, a precizat  Oana Violeta Apetrea.

Lista câştigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe pagina web a Ministerului Finanţelor Publice, fără a include detalii cu caracter personal. Câştigătorii bonusului de dobândă vor fi notificaţi de către MFP, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poştal al Companiei Naţionale Poşta Română

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.