Primarul General al Municipiului București Gabriela Firea, a făcut afirmații dure în contextul tensiunilor cu premierul României Mihai Tudose.

Pe această cale, Gabriela Firea a vorbit despre încălcarea statutului PSD, despre jigniri și încercări de preluare a partidului.  În cadrul unei emisiuni tv, chestionată dacă la ședințele cu liderii din teritoriu se discută și despre tensiunile cu premierul Mihai Tudose, Gabriela Firea a răspuns afirmativ.

Bineînțeles că se discută, noi am stabilit de comun acord, în CEx, după incidentele care au dus la căderea Guvernului Grindeanu, ca tot ceea ce avem de comunicat colegilor noștri să o face într-un cadru intern și statutar și să nu încercăm să creăm senzația că iar există mai multe tabere în PSD, aspect care ne dăunează. Dezbinarea în PSD nu e un lucru bun, trebuie să ne concentrăm pe programul de guvernare. Premierul e cel care a inaugurat această perioadă, în care dă replici din ce în ce mai nepotrivite spun eu colegilor de partid, începând cu faptul că le-a numit penale pe două colege de-ale noastre într-o emisiune televizată, fără a fi luată o decizie a unei instanțe în acest sens, continuând cu faptul că, la informația colegului nostru Manda că se va organiza un miting, a spus că el este din Brăila și nu din Craiova, aș adăuga eu: deci, nu-l interesează mitingurile, continuând cu afirmația că nu a citit declarația președinților celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea și dl Tăriceanu, deci nu-l interesează opinia domniilor lor de ce nu participă la Parada de 1 Decembrie, culminând cu afirmațiile publice negative la adresa unei inițiative a Primăriei Capitalei, cu atitudinea arogantă la adresa primarului general, colega domniei sale. Cel care a încălcat și statutul și decizia CEx este dl prim-ministru”, a declarat Gabriela Firea.

Pe de altă parte, primarul general al Municipiului București a mai adăugat că așteaptă o ședință.

În ceea ce privește o paralelă cu situația lui Sorin Grindeanu, primarul Capitalei a răspuns: ”Nu aș vrea să fac eu comparații, eu aștept o ședință de CEx sau de Birou Permament Național în care să ne spunem cu toții punctul de vedere, să se ia o decizie o dată pentru totdeauna care să fie respectată de noi toți. Faptul că astăzi un coleg de-al nostru este prim-ministru, ministru, parlamentar, primar sau președinte de Consiliu Județean nu-i dă dreptul să-și jignească colegii, să-i trateze cu suficiență, să le dea replici negative în spațiul public, să-i minimalizeze practic”.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.