Patronii suceveni trebuie să analizeze posibilitatea desfășurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal. Decizia a fost luată de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și vine să suplimenteze măsurile de combatere a noului Coronavirus.

„În baza noii hotărâri, toţi operatorii de transport rutier internațional, regulat, regulat special şi ocazional au fost notificaţi cu privire la obligația de a suspenda transportul rutier pentru toate cursele spre Italia și din Italia spre România, începând cu data de 10 martie şi până pe 31 martie 2020, ora 12.00. În același timp au fost efectuate demersuri în scopul identificării, pe unități administrative, a persoanelor plecate în Italia, fiind înaintată în acest sens o adresă către Direcția Județeană de Statistică, precum și către toate primăriile din județul Suceava.

Totodată, s-a solicitat primăriilor să întreprindă toate demersurile necesare pentru informarea agenților economici din domeniul turismului, cu puncte de lucru în localitate, asupra necesității de a aduce la cunoștința clienților sau beneficiarilor toate riscurile asumate prin tranzitarea sau șederea în Italia, ca țară de destinație turistică. De asemenea, a fost solicitată, în regim de urgență, de la toate primăriile din județul Suceava o situație privind numărul persoanelor venite din Italia în ultimele 14 zile, indiferent de modul de călătorie, terestră, aeriană sau maritimă”, a declarat prefectul județului, Alexandru Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.