Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii firmelor care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară„, a spus Bode la Digi24.

El a precizat că Executivul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens: „Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens”.

Şi în acest week-end au avut loc mai multe petreceri private în cluburi di Bucureşti, în care nu s-a ţinut cont de măsurile de prevenţie impuse de autorităţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.