Spectacolele Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru continuă.

Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru îi aduce astăzi, la ora 20:00, în scena Casei de Cultură Suceava pe studenții Școlii Poloneze de Film, Televiziune și Teatru din Lodz, Polonia care vor da viață operei „Pride and Mountains”, adaptare după German Sadulaev. Spectacolul pune în evidență natura umană îndoielnică, plină de întrebări, care nu poate accepta niciodată răspunsuri neclare la întrebări esențiale, în contextul unui război ce pare etern.

La Casa de Cultură din Câmpulung Moldovenesc, la ora 18:00, publicul este invitat la un spectacol „Cu ușile închise” pus în scenă de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Facultatea Teatru, Film și Dans, Chișinău. Adaptare după opera lui Jean-Paul Sartre, această punere în scenă prezintă viața din infern a trei personaje care, la prima vedere nu au nimic în comun. Poveștile lor, atât de diferite sunt cele care îi vor obliga să conviețuiască pentru a-și ispăși pedeapsa.

La aceeași oră, însă de această dată la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, studenții Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Facultatea de teatru, București vă invită să priviți „Stele în lumina dimineții”, adaptare după Alexandr Gallin. Acest spectacol prezintă privitorului destinul persoanelor considerate dubioase, cele care nu aveau voie să urmărească Olimpiada de la Moscova.

Reamintim că premierea FIST va avea loc sâmbătă, 12 iulie, în Sala cu Vitralii a Consiliului Județean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.