La concursul pentru ocuparea funcției de medic primar specialitatea Urologie la Spitalul Județean Suceava a fost depus un singur dosar. Acesta îi aparține lui Valerian Mihai Ciprian Lucan, fiul profesorului Mihai Lucan, cel care se află în mijlocul unui scandal de corupție.

Dosarul pentru ocuparea postului de la Spitalul Județean Suceava a fost depus la data de 28 noiembrie 2017. Proba pentru obținerea funcției de medic primar specialitatea Urologie va avea loc 19 ianuarie 2018, la ora 10:00.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii DIICOT-ST au efectuat, la data de 20 decembrie 2017,  5 percheziții, la membrii unei grupări infracționale, constituită de către suspecții LUCAN MIHAI, LUCAN VALERIAN-CIPRIAN-MIHAI și FOFIU-SÂNPETREANU DAN EMIL, în calitate de angajați ai persoanei vătămate I.C.U.T.R. (Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca), având ca scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate I.C.U.T.R., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul clinicii medicale aparținând SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiții și-au promovat interesele.

DIICOT precizează că profesorul Lucan, fiul acestuia și managerul Fofiu-Sânpetreanu încasau, înte 3.000 și 6.700 de euro de euro pentru fiecare pacient care beneficia de un transplant, bani care intrau în contul clinicii private SC LUKMED SRL, entitate prin intermediul căreia susnumiții și-au promovat interesele, deși era folosită aparatura și instrumentele medicale ale Institutului de Transplant Renal. Aproape 160 de pacienți au plătit aceste sume numai între anii 2007 și 2009, susțin anchetatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.