Un incendiu izbucnit la o societate cu profil de prelucrare a lemnului din oraşul Frasin a fost anunțat la numărul unic de urgență 112 vineri, 28 iulie, la ora 0:43.
La fața locului s-au deplasat pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului, cu sprijinul colegilor de la subunităţile din Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Fălticeni şi Solca, împreună cu angajaţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Stulpicani, cu 8 autospeciale de stingere, 2 autocamioane cu motopompe remorcabile şi o ambulanţă SMURD.
Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la hala de gatere, existând pericolul de propagare la construcţiile învecinate şi la un depozit de buşteni.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.
Au ars hala de gatere pe 1.500 mp şi hala de prelucrare cherestea pe 240 mp. S-au degradat aproximativ 30 mc de cherestea, 10 mc de buşteni, 3 gatere, o maşină de cepuit, 2 circulare, 15 motoare electrice, 6 motofierăstraie şi altele.
Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de cabluri electrice defecte sau neizolate corespunzător.
Incendiul a fost lichidat la ora 12:15, iar pompierii au salvat hala banzic, depozitul de buşteni şi alte construcţii ale societăţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.