Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din oraşul Gura Humorului.

Flăcările au fost anunțate ieri, 26 iulie 2016, la numărul unic de urgență 112, la ora 0:37.

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul unei camere de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti.

Conform unui comunicat al I.S.U. „Bucovina” Suceava, proprietarul dormea şi a fost trezit şi scos din casă de către vecini, care au şi anunţat evenimentul la 112. Apoi, după sosirea salvatorilor, bărbatul în vârstă de 48 de ani a fost preluat de echipajul SMURD, deoarece a suferit o uşoară intoxicaţie cu fum. După ce i s-a acordat primul ajutor medical, acesta şi-a revenit şi a refuzat transportul la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:15.

Au ars bunurile din interiorul camerei, pe o suprafaţă de aproximativ 10 metri pătraţi (obiecte de mobilier, apartură electrocasnică, materiale textile şi altele). S-au degradat pereţii şi tavanul locuinţei pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, precum şi tâmplărie din lemn (o uşă ţi o fereastră).

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Pompierii militari au salvat casa şi anexele gospodăreşti.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.