Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Frumosu și Vatra Moldoviței, au intervenit  luni, 5 martie, în jurul orei 15:30, cu patru autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în satul Deia, din comuna Frumosu.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei case de locuit și al unui adăpost de animale, construcție corp comun. De asemenea, flăcările erau extinse la acoperișul unui depozit de furaje din gospodăria învecinată și exista pericolul de propagare la construcțiile din apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 18:05.
La prima gospodărie a ars acoperișul corpului comun pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și s-au degradat pereții și plafonul construcției, elemente de tâmplărie din PVC și din lemn, obiecte de mobilier, materiale textile, aparatură electrocasnică și circa o tonă de fân.

La a doua gospodărie, au ars aproximativ 5 metri pătrați din acoperișul depozitului de furaje și s-au degradat 20 de metri pătrați de învelitoare din tablă și 10 metri pătrați dintr-un perete din lemn.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de mijloace de iluminat (electrice) lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul gospodăriilor celor doi proprietari, cu bunurile aferente, precum și 12 oi, 10 păsări de curte și doi iepuri de casă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.