Un incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Clit, comuna Arbore, a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, duminică, 9 octombrie, la ora 0:41.

La fața locului s-au deplasat militari Gărzii de Intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, cu patru autospeciale cu apă şi spumă.

Potrivit unui comunicat al I.S.U. „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti, precum şi la o proprietate învecinată.
Incendiul a fost lichidat la ora 2:20.
Au ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 56 de metri pătraţi, bunuri casnice şi aproximativ 15 metri pătraţi de cherestea de construcţie. S-au degradat tavanul locuinţei pe 50 de metri pătraţi, pereţii portanţi, bunuri casnice şi altele.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric neizolat corespunzător.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, anexele gospodăreşti şi proprietatea învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.